RTL Group

René Smit benoemd tot manager Talent & Music Concepts bij RTL

Per 1 februari stelt RTL Nederland René Smit aan als Manager Talent & Music Concepts, een nieuwe functie die onder andere de ontwikkeling van de RTL entertainmenttak moet versterken. Smit is in deze functie onder meer verantwoordelijk voor het actief ontwikkelen van concepten rondom de RTL-presentatoren, zoals nu reeds gebeurt met Derek Ogilvie. RTL Concepts, dat drie jaar geleden werd opgericht, is op dezelfde manier actief met concepten rond de programmamerken van RTL.

Door de activiteiten met presentatoren centraal te organiseren, kan RTL adverteerders nog beter bedienen met totaalconcepten rond de sterke merken van RTL. Verder zal Smit zich bezighouden met het ontwikkelen van plannen voor nieuwe muziek- & live entertainmentevenementen. Smit zal in deze nauw samenwerken met de afdeling Licensing & Entertainment van RTL Nederland.

Directeur Content bij RTL, Matthias Scholten over de aanstelling van René Smit: De entertainmenttak van RTL is sterk in ontwikkeling. Onze afdeling Licensing & Entertainment heeft de afgelopen twee jaar grote stappen gemaakt op dit vlak door RTL onder andere zichtbaar te maken in theaters en op muziekpodia. De doorvertaling van onze merken naar live entertainment biedt grote kansen. Met de komst van René Smit kunnen we nu ook de muziektak meer gewicht geven en nieuwe wegen inslaan met onze presentatoren.

René Smit over zijn aanstelling: "Ik ben erg enthousiast over deze nieuwe functie bij RTL. Het bedrijf heeft zich de afgelopen jaren met de focus op entertainment proactief en sterk in de breedte ontwikkeld. Het past precies in mijn straatje en ik zet mijn kennis en ervaring graag in om verdere invulling te geven aan de uitbreiding richting talent en muziek."

Smit was tussen 2003 en 2006 werkzaam bij RTL Nederland als Manager Licensing & Entertainment. Hij verliet RTL om als Managing Director aan de slag te gaan bij Studio 100. Sinds 2008 is hij werkzaam bij Universal Music Publishing als Managing Director Benelux.
---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kim Koppenol, Corporate Communicatie RTL Nederland via tel. 035-6718597 of kim.koppenol@rtl.nl.