Madurodam krijgt miniatuurversie van BoodschappenPlusBus

18/01/2011 17:21

Nationaal Ouderenfonds

Madurodam krijgt miniatuurversie van BoodschappenPlusBus

Madurodam, 18 januari 2011

Vanmiddag hebben Jan Romme, directeur van het Nationaal Ouderenfonds en Peter de Wit, president-directeur van Shell Nederland B.V. in aanwezigheid van televisiepresentator Ursul de Geer de eerste miniatuur BoodschappenPlusBus van het Nationaal Ouderenfonds overhandigd aan Madurodam. Dit gebeurde ter ere van het vijfjarig bestaan van de BoodschappenPlusBus. Shell Cares, die dit project de afgelopen jaren heeft ondersteund, diende de aanvraag bij Madurodam in. "Madurodam kijkt hiermee écht vooruit," aldus Jan Romme. "Over een aantal jaren zal de BoodschappenPlusBus een begrip zijn. Deze bus zie je straks overal in Nederland rijden!"

Ondertussen hebben meer dan 85.000 ouderen gebruik gemaakt van de BoodschappenPlusbus, die inmiddels in bijna vijftig gemeentes rijdt. Met deze bijzondere bus doen ouderen onder begeleiding boodschappen en nemen ze deel aan allerlei leuke activiteiten. Zo leggen ze op een gemakkelijke manier contact met andere ouderen uit de buurt, waardoor eenzaamheid op een laagdrempelige manier wordt aangepakt. "Voor veel ouderen is de BoodschappenPlusBus zó onmisbaar geworden dat eigenlijk alle ouderen een BoodschappenPlusBus verdienen," aldus Jan Romme. Daarom willen we in iedere gemeente zo'n bus!"

"Helaas ben ik niet meer zo goed ter been, daarom is het lastig om alleen op pad te gaan. De komst van de BoodschappenPlusBus in onze gemeente is voor mij echt een uitkomst. Nu kom ik weer iets vaker onder de mensen. Een dag als vandaag bijvoorbeeld is fantastisch! Ik ben er trots op dat 'mijn' busje nu ook in Madurodam te zien is," aldus een van de gebruikers van de BoodschappenPlusBus

"Met het oog op de vergrijzing, het belang van mobiliteit voor ouderen en de strijd tegen eenzaamheid, wordt de BoodschappenPlusBus steeds belangrijker voor Nederland. Het Nationaal Ouderenfonds pakt het eenzaamheidsprobleem bij ouderen op een fantastische wijze aan met de BoodschappenPlusBus. Wij zijn blij dat we onderdeel hebben mogen uitmaken van deze positieve ontwikkelingen," aldus Mirande Peperkamp, projectleider Shell Cares.

Het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds is het enige goede doel in Nederland dat zich uitsluitend inzet voor kwetsbare ouderen, met als belangrijkste doel eenzaamheidsbestrijding. Het Ouderenfonds helpt ouderen met concrete diensten en activiteiten, die allemaal gericht zijn op het stimuleren van sociale contacten en zelfredzaamheid.

De BoodschappenPlusBus zorgt ervoor dat ouderen die moeilijk zelfstandig de deur uit kunnen, weer boodschappen doen of een uitstapje maken samen met andere ouderen uit hun omgeving. De bussen worden grotendeels gerund door vrijwilligers en bevorderen de sociale contacten.

Shell Social Investment:

Het beleid van Shell Social Investment richt zich op een duurzame samenleving. Nu nadenken over en werken aan de samenleving van morgen. Dat gebeurt in samenwerking met maatschappelijke instellingen. Met Shell Cares wordt een actueel maatschappelijk probleem aangepakt. Niet alleen met financiële steun, maar vooral met alle kennis en de inzet van Shell-medewerkers.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.ouderenfonds.nl