Gemeente Kampen

Beheer visrechten Kampen geactualiseerd

18-01-2011

Met het sluiten van een overeenkomst tussen Noorderstaete rentmeesters en de hengelaarsvereniging `Ons Vermaak' is het private beheer van de visrechten van de gemeente Kampen geactualiseerd.

Dit betekent dat de visvergunning hierdoor is veranderd. De gemeente Kampen, Kampereiland Vastgoed NV en hengelaarsvereniging `Ons Vermaak' geven nu één gezamenlijke visvergunning uit; de Kamper visvergunning 2011.

Het doel van deze samenwerking is uniformiteit in regelgeving en handhaving, een duurzaam visbeheer en toegankelijkheid voor sportvissers.

Met de Kamper visvergunning 2011 mag gevist worden in alle viswateren van de gemeente Kampen, Kampereiland Vastgoed NV en van `Ons Vermaak'. Het gaat dan om onder andere: de IJssel, het Kattendiep, het Ganzendiep, de Goot, Bosjessteegkolk, Zuiderwaardkolk, alle wateren binnen de bebouwde kom van Kampen en IJsselmuiden, het Flevokanaal, de Machinekolk, de kolken langs de Zwartendijk, het Noorddiep, de Blazekolk, Dompekolk en de Koerskolk.

Met de Kamper visvergunning 2011 mag gevist worden met één of twee hengels en de visser is automatisch lid van hengelaarsvereniging `Ons Vermaak'.

De verschillen die vroeger bestonden tussen de verschillende visvergunningen in Kampen zijn vervallen. Er is één vergunning met voor alle viswateren dezelfde voorwaarden. Zo geldt nu bijvoorbeeld in alle viswateren dat aal, karper en graskarper niet mogen worden meegenomen.

Kosten
De Kamper visvergunning 2011 kost EUR 43,50. Kinderen tot 14 jaar betalen EUR 13,00 en 65-plussers EUR 37,50. De vergunning 2011 is voor het hele jaar. Er zijn ook dag- en weekvergunningen verkrijgbaar. Deze zijn goedkoper.

Vissen zonder Kamper visvergunning 2011
Er is geen Kamper visvergunning 2011 nodig als gevist wordt met één gewone hengel met aangewezen aassoorten binnen de bebouwde kom. Hier is ook geen kleine VISpas voor nodig. Ook vissen in een bootje op de IJssel met één gewone hengel met aangewezen aassoorten mag zonder de Kamper visvergunning 2011. Voor vissen op de IJssel is wel een kleine VISpas nodig. De kleine VISpas kost EUR 13,00.

Peurvergunning
De peurvergunning is niet veranderd. Elk jaar geeft de gemeente Kampen ongeveer 300 peurvergunningen uit. Eind januari begint de verkoop. De prijs is EUR 18,00.

Informatie
Meer informatie is te vinden op www.hvonsvermaak.nl.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |