Gemeente Roermond

9 inzendingen voor Roermond That's Us 2010

De gemeente Roermond heeft eind 2010 een oproep gedaan initiatieven te nomineren voor de verkiezing van het beste Roermondse integratieproject Roermond Thats Us 2010 De verkiezing staat in het teken van initiatieven die in 2010 een bijdrage leverden ten aanzien van duurzaam verbinden, het organiseren van contacten tussen mensen uit verschillende culturen. De oproep heeft 9 inzendingen opgeleverd.

Inzendingen


1. Thuis- en kraamzorg aan allochtonen door allochtonen (MultiZorg en Welzijn)


2. Vrijmaking, emancipatie en integratie met de Nawroz viering als cultureel speerpunt (Vluchtelingenwerk in samenwerking met Koerdische vrouwenvereniging)


3. VAVO (Gilde opleidingen)


4. SamenSpraak en Taalcoach (Stichting Service Gilde Roermond)


5. Educatieve en culturele activiteiten (Stichting LISIEMO)


6. Straatvoetbal als middel voor integratie van jongeren en ouders (Stichting Tigers Roermond)


7. De vreedzame school (Basisschool de Zonnewijzer)


8. Dialoog in de wijk (Redactie wijkkrant Kemp/Kitskensberg-Heide, Vrouwengroep La Femme en Wel.kom wijkteam Kemp/Kitskensberg-Heide)


9. Limburgse Stichting voor Interculturele, Educatieve en Maatschappelijke Ontwikkeling (LIESIEMO)

Prijsuitreiking

De jury bestaande uit het Maatschappelijk Platform Roermond selecteert uit alle aangedragen kandidaten de winnaar. Op dinsdag 25 januari aanstaande wordt om 16.00 uur in het stadhuis de winnaar van de Verkiezing Roermond Thats Us 2010 bekendgemaakt. Het winnende initiatief ontvangt het juryrapport van het Maatschappelijk Platform Roermond en wethouder Wim Kemp overhandigt namens de gemeente Roermond een bedrag van 1.500,-. Eerste publicatiedatum: 18-01-2011 Bijgewerkt: 18-01-2011