Gemeente de Waard


Hoe ziet de gemeente Graafstroom er uit in 2030?

Waar wonen en werken we tegen die tijd? Welke ruimtelijke projecten zijn nodig om ook in de toekomst een landelijke gemeente te kunnen blijven waar het goed wonen, werken en recreëren is? Antwoord op deze vragen probeert de ontwerp structuurvisie te geven. Komt u ook op de informatieavond op 18 januari 2011?

De ontwerp structuurvisie

De ontwerp structuurvisie beschrijft de ambities van de gemeente op het gebied van wonen, werkgelegenheid, landbouw, recreatie en toerisme, infrastructuur en water, natuur en ecologie. De visie gaat hierbij in op de ruimtelijke weerslag die deze ambities hebben op het grondgebied van de gemeente Graafstroom en hoe zij kunnen bijdragen aan het versterken van de aanwezige kwaliteiten. De ontwerp structuurvisie heeft een planhorizon van 20 jaar (2010-2030). De structuurvisie vormt het kader voor gemeentelijke ruimtelijke plannen (zoals het bestemmingsplan) en het exploitatieplan en een toetsingskader voor nieuwe ruimtelijke initiatieven.

De ontwerp structuurvisie is tot stand gekomen in nauw overleg met een klankbordgroep waarin het maatschappelijk middenveld is vertegenwoordigd. Tevens zijn er informatieavonden georganiseerd en is er een discussieavond met de gemeenteraad geweest.

Ter inzage

Burgemeester en wethouders van Graafstroom maken, op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 2.4 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de ontwerp structuurvisie met ingang van vrijdag 24 december 2010 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt bij het Klant Contact Centrum van gemeentekantoor De Waard, Melkwegplein 1 te Bleskensgraaf. Daarnaast is de ontwerp structuurvisie te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. De ontwerp structuurvisie is digitaal bekend als NL.IMRO.0693.SVgraafstroom-OW01.

Gedurende bovenstaande periode is er voor inwoners en belanghebbenen gelegenheid om schriftelijk of mondeling een inspraakreactie te geven op de ontwerp structuurvisie. Schriftelijke inspraakreacties kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Graafstroom, Postbus 5, 2970 AA te Bleskensgraaf. Voor het mondeling naar voren brengen van uw inspraakreactie kunt u contact opnemen met de afdeling Strategie & Projecten, tel. 0184-805 000.

Uitnodiging

Om u te informeren over de ontwerp structuurvisie wordt een informatieavond georganiseerd op 18 januari 2011 om 19:30 uur in `De Spil', Willem van den Heerikweg 1 te Bleskensgraaf. Tijdens deze avond wordt u geïnformeerd over de structuurvisie en tevens bestaat er de mogelijkheid om tijdens deze avond uw inspraakreactie in te dienen. U bent van harte uitgenodigd deze avond bij te wonen!

Vervolg

Na de inzageperiode zal de gemeenteraad geïnformeerd worden over de inspraakreacties. De gemeenteraad zal gevraagd worden, met inachtneming van de ingediende inspraakreacties, de structuurvisie al dan niet gewijzigd vast te stellen. De definitieve structuurvisie zal ter inzage komen. De structuurvisie is voor de burger niet bindend. Er zal dan ook geen bezwaar- en beroepsmogelijkheid volgen.

Meer informatie

De ontwerp structuurvisie is digitaal raadpleegbaar via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Meer informatie over de structuurvisie kunt u ook vinden op de website van de gemeente: www.graafstroom.nl. Mocht u specifieke vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de afdeling Strategie & Projecten.

Ontwerp Structuurvisie