Imtech NV

Imtech: 110 miljoen euro orders energie-efficiënte in Duitse data- en callcenters

Gouda - Imtech (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het orders heeft ontvangen ter waarde van ruim 110 miljoen euro voor de upgrading en uitbreiding van de technische infrastructuur in meerdere datacenters en callcenters in Duitsland. Naast vergroting van de capaciteit zorgen innovatieve oplossingen voor een aanzienlijk lager energieverbruik in deze centers.

René van der Bruggen, CEO Imtech: 'Capaciteit, bedrijfszekerheid en energieverbruik vormen strategische issues in de markt van data- en callcenters. Imtech biedt hightech totaaloplossingen door optimale technologische integratie in combinatie met innovatieve energie-efficiënte oplossingen. Dit maakt het mogelijk om in deze markt verdere groei te realiseren. Dat past perfect in onze groeistrategie voor 2015.'

Meerdere Duitse orders
Imtech is een specialist in de energetische en technologische (her)inrichting en upgrading van data- en callcenters. Er werden door Imtech Deutschland meerdere orders verworven voor upgrading en uitbreiding van datacenters van onder meer Lidl, Toshiba, Audi en een computerleverancier, evenals callcenters van Deutsche Telecom (Deutsche Telekom Kunden Service) in Bielefeld, Recklinghausen en Meschede.

Datacenters naderen kritische grens
Een sterke toename in het digitale betalingsverkeer en de bandbreedte van informatiestromen maken dat data- en telecomproviders, maar ook verzekeraars, retailers en de auto-industrie overgaan tot vernieuwing en/of uitbreiding van bestaande datacenters. Daarnaast neemt in moderne callcenters de schaalgrootte aanzienlijk toe en groeien deze letterlijk uit tot hightech 'informatieknooppunten'. De capaciteit van data- en callcenters neemt immense vormen aan en het energieverbruik vormt een dusdanig onderdeel van de energierekening dat alleen al vanuit financiële overwegingen besparingen nodig zijn. Daarnaast bereikt de warmteafgifte een kritische grens.

Innovatieve Imtech-visie met lage PUE
In de Imtech-visie voor 'datacenters van morgen' staat een zeer energie-efficiënte 'groene' technische infrastructuur centraal. Dit kan door optimale integratie van de volledige technische infrastructuur in combinatie met hightech energiebesparende voorzieningen. In het Imtech R&D-center in Hamburg worden hiervoor simulatietesten uitgevoerd die tot hoge energie-efficiëntie leiden, waardoor een extreem lage PUE (Power Usage Effectiveness) - lager dan 1.3 - mogelijk wordt. PUE is een objectieve benchmark die aangeeft hoeveel energie er daadwerkelijk in een datacenter wordt gebruikt. De ideale PUE is 1.0. Voor klanten van datacenters resulteert de Imtech-visie niet alleen in kostenbesparingen, maar ook in performance- en efficiëntieverbetering. Tevens wordt een bijdrage geleverd aan MVO-doelstellingen van klanten.

Groei in datacenters conform Imtech-strategie 2015 In haar groeistrategie 2015 vormt groei in de Europese datacentermarkt een belangrijk speerpunt. Imtech biedt technologische totaaloplossingen voor 'build, maintain & operate' van datacenters. Naast energiebesparingen, innovatieve oplossingen voor koeling en het terugdringen van schadelijke emissies gaat de aandacht ook uit naar hightech ICT-oplossingen, zoals 'cloud-based computing' (delen van computerinfrastructuur) en specifieke netwerk IT-diensten op basis van virtualisatie (optimaliseren van datagebruik en -opslag). Imtech is dan ook goed gepositioneerd voor verdere groei in deze markt. Eind 2010 werd nog een mega-order verkregen voor 'groene' datacenters van BT in Nederland en Duitsland.

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0

Meer informatie