Gemeente Halderberge


Gemeente polst behoefte kavelgrootte plan Opperstraat Hoeven

In het nieuwbouwplan Opperstraat in Hoeven komen 121 woningen. Daarnaast worden er particuliere bouwkavels uitgegeven. In een voorlopig verkavelingplan (PDF, 278 kB) staat hoe het plan Opperstraat is ingedeeld en hoe groot de kavels zijn. Dit plan kan nog worden aangepast als blijkt dat er behoefte is aan andere kavelgroottes.

Wensen kenbaar maken via formulier

Via een vragenlijst (PDF, 191 kB) kunnen toekomstige bewoners hun interesse aangeven. De verwachting is dat de gemeenteraad in februari het bestemmingsplan Opperstraat vaststelt. In maart en april kunnen geĂŻnteresseerden zich voor een kavel inschrijven. Daarna vindt de loting plaats. Vanaf augustus kan met de bouw worden gestart.

Verkavelingsplan aanpassen

De kavels om particulier te bouwen staan aangegeven in het verkavelingplan. ''Als blijkt uit de ingevulde vragenlijsten dat dit plan moet worden aangepast, dan is dat geen probleem'', aldus wethouder Peter Bons van grondzaken. Hij verzoekt belangstellenden dan ook met klem om de vragenlijst in te vullen en op te sturen. Het zijn maar een paar vragen, invullen duurt maar 5 minuten. De vragen zijn te vinden op de website van de gemeente en in de hal van het gemeentehuis liggen formulieren.

Er komt een grote diversiteit aan woningen in het plan Opperstraat, zowel rijtjes-, sociale huur-, patiowoningen, als ook tweekappers en particuliere bouwkavels. In totaal betreft het circa 50 bouwkavels.

Het plan Opperstraat is gelegen in het zuidwesten van Hoeven. Het plan is genoemd naar een straat die de noordelijke grens vormt van dit gebied. De 121 woningen komen te liggen tussen Zorgcentrum Kroonestede, de Bovenstraat en de Madelieflaan. Dwars door het gebied loopt een afwateringssloot die behouden blijft en waaromheen een groengebied wordt aangelegd.

Eerste activiteiten

In maart zijn in het gebied al de eerste activiteiten te zien. Zo begint de aanleg van riolering, kabels en leidingen. Ook worden er bouwstraten aangelegd. Als alles volgens plan verloopt dan start de bouw van de woningen in de zomer.