Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.20 uur

Utrecht, 18-01-2011

Aanrijding met hond

VINKEVEEN Een jongen raakte op maandag 17 januari gewond na een aanrijding met een hond.

Rond 23.00 uur reed een 17-jarige jongen uit Mijdrecht met zijn scooter over de Provincialeweg N201. Plotseling liep een hond vanaf een erf de weg op. De jongen botste tegen de hond en kwam ten val. Daarbij liep hij vermoedelijk een breuk in zijn schouder op. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. De hond had ogenschijnlijk geen verwondingen aan het ongeval overgehouden.

Van dak gevallen

HEKENDORP Een bouwvakker raakte op maandagochtend 17 januari gewond nadat hij van een dak viel.

Rond 10.45 uur was een 33-jarige bouwvakker uit Rotterdam aan het werk op het dak van een pand aan de Hekendorpsebuurt. Hij was dakpannen van het dak aan het verwijderen, kwam ten val en viel 3,5 - 4,5 meter naar beneden. De Rotterdammer liep onder andere letsel aan zijn rug op en werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Tegen boom

WILNIS Een automobiliste raakte op maandagavond 17 januari gewond toen zij tegen een boom botste.

Rond 21.05 uur kreeg de politie de melding dat op de Ir. Enschedeweg een auto tegen een boom was gebotst. Ter plaatse troffen zij de auto tegen een boom aan. De bestuurster, een 24-jarige vrouw uit Kockengen, was op eigen kracht uit de auto gestapt en zat in een andere auto. Zij verklaarde dat zij met een snelheid van ongeveer 80 à 90 km/u over de Provincialeweg N212 (Ir. Enschedeweg) in de richting van Kockengen reed. Toen zij een konijn de weg op zag rennen, week zij uit, raakte in een slip en botste tegen de boom. De vrouw is met pijn in haar rug en zij per ambulance naar het AMC-ziekenhuis in Amsterdam gebracht.

Ervandoor

WOERDEN Twee jongens gingen er in de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 januari bij een politiecontrole vandoor.

Rond 01.20 uur hielden agenten een alcoholcontrole bij een benzinestation aan de Europabaan. Zij gaven een automobilist een stopteken, maar in plaats van te stoppen, ging de automobilist ervandoor en reed met hoge snelheid weg. Agenten zetten de achtervolging in en zagen dat er twee jongens in de auto zaten. De achtervolging leidde via de Europabaan en de Middellandbaan naar de Rosmolenlaan. Daar stopte de auto, sprongen de beide inzittenden eruit en gingen er te voet vandoor.

Agenten hadden de bijrijder, een 20-jarige jongeman uit Oudewater, al snel te pakken. Zij troffen een navigatiesysteem in zijn zak aan. De agenten zagen dat de andere verdachte, een 17-jarige jongen uit Oudewater, zich onder een vrachtwagen had verstopt. Ook hij werd aangehouden. Hij had de sleutels van de auto op zak. Ook in de auto troffen de agenten een navigatiesysteem aan. Beide jongens hadden meerdere gsms bij zich.

De auto bleek van de moeder van de 17-jarige verdachte te zijn en hij had die zonder toestemming meegenomen. Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten. De politie onderzoekt de herkomst van de navigatiesystemen en de gsms.

Vrouw gewond

VINKEVEEN Een vrouw raakte op maandagavond 17 januari gewond toen zij met haar fiets in botsing kwam met een auto.

Rond 19.40 uur reed een 60-jarige automobiliste uit Vinkeveen over de Herenweg en zij sloeg linksaf de Heulweg op. Daarbij zag zij een 79-jarige vrouw uit Vinkeveen over het hoofd, die net dezelfde kruising op wilde fietsen. De auto botste tegen de fiets, waardoor de fietsster ten val kwam. Zij werd met een lichte hoofdwond en een pijnlijke heup per ambulance naar het AMC-ziekenhuis in Amsterdam gebracht.