Politie Drenthe

Dinsdag 18 januari 2011

Provincie Drenthe, 18-01-2011

Vrouw gewond door botsing

COEVORDEN Maandagmorgen is een 42-jarige vrouw uit Coevorden gewond geraakt. De vrouw reed over de N34, komende uit de richting van Coevorden. Achter haar kwam een 56-jarige automobilist uit Dalen via de invoegstrook de N34 oprijden. De vrouw moest remmen voor het verkeer voor haar. De man uit Dalen zag dit te laat en botste tegen de auto van de vrouw. De auto van de vrouw kwam in de greppel aan de rechterkant van de weg terecht. Zij is door omstanders uit het voertuig gehaald en overgebracht naar het Scheper Ziekenhuis te Emmen. Daar bleek zij een hoofdwond te hebben en licht letsel aan haar arm. De man uit Dalen bleef ongedeerd. De weg is enkele uren afgesloten geweest.

Jongen aangehouden voor diefstal

HOOGEVEEN Maandagmorgen heeft de politie een 16-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden. De jongen had bij een bedrijf aan de Industrieweg, waar hij stage liep, geld weggenomen uit de kassa. Een medewerker van het bedrijf had de jongenman betrapt op het openen van de kassa die morgen. Eerder die week bleek er ook al geld te zijn gestolen. De jongen is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Hij heeft de diefstal bekend. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor rijden zonder rijbewijs

NOORDSCHESCHUT De politie heeft maandagmiddag een 19-jarige man uit Noordscheschut aangehouden. De jongeman reed over de Meester Kosterweg toen hij staande werd gehouden voor een controle. Daar bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De man is hierop aangehouden. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Beschonken bestuurder aangehouden

EMMEN De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 42-jarige man uit Pesse aangehouden. De man reed over de N862 toen hij ter hoogte van Klazienaveen staande werd gehouden voor een alcoholcontrole. Daar blies de man een F, waarop hij is aangehouden. Bij de ademanalyse blies de man vervolgens 540 ug/l (1,2 promille). De man heeft een rijverbod van 5 uur gekregen. Tevens wordt er proces-verbaal tegen de man opgemaakt.