Persbericht

Kingston Digital introduceert SDHC UHS-I UltimateXX


* Overdrachtssnelheid tot 60MB/sec. lezen en 35MB/sec. schrijven
* Voldoet aan SD Association UHS-I Speed Class specificaties
* Beschikbaar in 8GB, 16GB en 32GB

Amsterdam, 18 januari 2011 Kingston Digital Europe Ltd, een onderdeel van Kingston Technology Company Inc., 's werelds grootste onafhankelijke producent van geheugenproducten, presenteert de nieuwe Kingston Secure Digital High Capacity (SDHC) UHS-I UltimateXX geheugenkaarten. Doordat hij beschikt over de hoogste snelheid die vandaag de dag verkrijgbaar is, voldoet de UltimateXX aan de performance-standaarden voor Secure Digital (SD) kaarttechnologie van de Secure Digital Association.

De UltimateXX geheugenkaarten, die later deze maand beschikbaar worden, zijn ideaal voor de serieuze fotograaf en/ of videomaker. Met de geheugenkaarten is het gemakkelijk om sequentieel foto's te maken, iets dat nagenoeg onmogelijk was door een beperkte geheugensnelheid. De UltimateXX kaarten vergemakkelijken ook het maken van HD-video's. De prestaties van SDHC UHS-I geheugenkaarten zijn optimaal wanneer deze gebruikt worden met een UHS-I apparaat, hoewel de kaarten ook compatibel zijn met Class 4, 6 en 10 uitrusting.

"Kingston is verheugd om als één van de eerste fabrikanten SDHC UHS-I geheugenkaarten te kunnen bieden aan onze klanten," zegt Erik Vink, Business Development Manager Nederland bij Kingston Technology. "Als lid van de SD Association kunnen we eenvoudiger nieuwe technologieën op de markt brengen. Nu er meer apparaten op de markt komen die SDHC UHS-I ondersteunen, staan we klaar met onze UltimateXX kaarten."

Kingston's UltimateXX-lijn voldoet aan de SD Association standaarden voor de UHS-I speed class met leessnelheden tot 60MB/sec. en schrijfsnelheden tot 35MB/sec. Qua schrijfsnelheid zijn de SDHC UHS-I geheugenkaarten meer dan drie keer sneller dan SDHC Class 10 kaarten. De UltimateXX-lijn is beschikbaar in de volgende capaciteiten: 8GB, 16GB en 32GB.

Kingston SDHC UHS-1 UltimateXX productspecificaties:
- Prestaties: 233x - tot 60MB/sec. lezen en 35MB/sec. schrijven
- Snel: ultra high-speed bus I (UHS-I)

- Compliant: met de specificities van de SD Card Association, versie 3.01
- Veilig: ingebouwde schrijfbeschermingsswitch verhindert ongewild dataverlies
- Compatibel: met SDHC en SDXC hostapparaten, niet compatibel met standaard SD- apparaten/lezers
- Betrouwbaar: levenslange garantie

- Eenvoudig: plug-and-play

- Capaciteiten*: 8GB, 16GB, 32GB

- Afmetingen: 24mm x 32mm x 2.1mm

- Gewicht: 2,5g

- Opslagtemperaturen: -40° C tot 85° C

- Werkingstemperaturen: -25° C tot 85° C

- Voltage: 3.3V

- Bestandsformaat: FAT32


* Een gedeelte van de vermelde capaciteit wordt gebruikt voor formattering en andere functies en is dus niet beschikbaar voor gegevensopslag. Hierdoor is de daadwerkelijke opslagcapaciteit lager dan op het product staat. Voor meer informatie kunt u een beroep doen op Kingston's Flash Memory Guide - http://www.Kingston.com/Flash_Memory_Guide

Kingston SDHC UHS-I UltimateXX
Onderdeel Capaciteit en specificaties Adviesprijs (excl. BTW) SDHA1/8GB 8GB SDHC UHS-I UltimateXX Flash Card ¤96,95 SDHA1/16GB 16GB SDHC UHS-I UltimateXX Flash Card ¤194,88 SDHA1/32GB 32GB SDHC UHS-I UltimateXX Flash Card ¤390,74