---


Nieuwe vermogensbeheerder sCOREvalue

Amsterdam, 18 januari 2011 ­ sCOREvalue* is een nieuwe vermogensbeheerder met kantoren in Geneve en Amsterdam. sCOREvalue is een samenvoeging van Steenman Asset Management uit Geneve en Attica Holding uit Amsterdam. Sander van Eijkern, oud bestuurder van Robeco, sluit zich aan bij sCOREvalue.

sCOREvalue biedt algemeen vermogensbeheer met aandacht voor thematisch beleggen en alternative investments. sCOREvalue is internationaal georiënteerd en heeft een sterke focus op de inhoudelijke aspecten van beleggingsvraagstukken. Met de gecombineerde beleggingskennis en de schaalgrootte van beide partijen speelt sCOREvalue op positieve wijze in op de huidige ontwikkelingen in de financiële wereld.

sCOREvalue is een partnership van Michiel Steenman, Mark Boerstra en Sander van Eijkern. sCOREvalue zal met een team van 14 medewerkers met 5 verschillende nationaliteiten opereren vanuit de bestaande kantoren in Geneve en Amsterdam en met een medewerker in New York.

Perscontact:

Citigate First Financial Jacqueline Lenterman T. +31(0)20 575 4010 E. jacqueline.lenterman@citigateff.nl


* de voorgenomen bundeling van activiteiten is onder voorbehoud van goedkeuring van de relevante autoriteiten


1



Over Steenman Asset Management Steenman Asset Management is een gespecialiseerde boutique vermogensbeheerder gevestigd in Geneve, Zwitserland. Steenman heeft 7 werknemers waarvan er één gestationeerd is in New York, USA. Oprichter en eigenaar Michiel Steenman (48 jaar) heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Van 1989 tot 1994 heeft de heer Steenman verschillende functies bekleed bij ABN AMRO als kapitaalmarkt expert / investment banker in Amsterdam en van 1995 tot 1999 in Hong Kong o.a. als hoofd van ABN AMRO Rothschild in Azie en als CEO van ABN AMRO Asia Corporate Finance Ltd. Van 1999 tot 2002 was de heer Steenman Managing Director en Co-Head of Equity Capital & Derivatives Markets bij JP Morgan met verantwoordelijkheid voor de gehele Aziatische regio. Van 2003 tot 2006 was de heer Steenman mede-oprichter en mededirecteur van Sandberg Steenman SA in Geneve. Na de opsplitsing in 2006 ontstond het huidige Steenman Asset Management SA waar hij de functie van algemeen directeur en Co-CIO vervult.

Over Attica Vermogensbeheer Attica Vermogensbeheer ( Attica ) is een zelfstandige vermogensbeheerder gevestigd te Amsterdam. Samen met partners in New York en Londen worden sinds 1999 vermogensbeheerdiensten aangeboden aan met name particuliere cliënten. Attica telt 6 werknemers. Mark Boerstra is senior partner en oprichter van Attica. Vanaf 1976 tot 1984 bekleedde de heer Boerstra diverse functies bij Kempen en Co. In 1984 stond de heer Boerstra mede aan de basis van een samenwerkingsverband op het gebied van vermogensbeheer voor particuliere- en institutionele beleggers tussen Kempen & Co en Lombard Odier & Cie. (Lombard Odier Kempen N.V.). Na beëindiging van deze samenwerking in 1991, werd de heer Boerstra algemeen directeur van Lombard Odier ( Nederland ) waar hij mede gestalte gaf aan de verdere uitbouw van particuliere- en institutionele vermogens onder beheer. Deze functie bekleedde hij tot september 1999.

Over Sander van Eijkern De heer Van Eijkern (46 jaar) heeft economie gestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en een MBA van IMD te Lausanne. Van 1986 tot 1989 heeft de heer Van Eijkern gewerkt voor De Nederlandsche Bank als valutahandelaar en obligatiebeheerder. In 1989 is de heer Van Eijkern overgestapt naar Robeco waar hij begon als manager van de Europese obligatieportefeuilles en van 1992 tot 2000 hoofd van de vastrentende afdeling was. In 2000 is de heer Van Eijkern de divisie Robeco Alternative & Sustainable Investments gestart met activiteiten in private equity, hedge funds, gestructureerde producten en duurzaam vermogensbeheer. De heer Van Eijkern was ondermeer verantwoordelijk voor de acquisitie van Transtrend BV, één van de meest succesvolle managed futures traders ter wereld, en Sustainable Asset Management AG, de pionieer op het terrein van duurzaam vermogensbeheer. Sinds 2004 heeft de heer Van Eijkern deel uitgemaakt van de Raad van Bestuur van de Robeco Groep en in 2009 was de heer Van Eijkern ook de bestuursvoorzitter van Sustainable Asset Management in Zurich.


2






---- --