Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Dassault Systèmes benoemt Jeff Ray tot Executive Vice President Geographic Operations

Betrand Sicot wordt CEO SolidWorks

Maarssen, 18 januari 2011 - Jeff Ray, voormalig CEO van SolidWorks, is aangesteld als Executive Vice President Geographic Operations van Dassault Systèmes. Daarnaast wordt Ray lid van de Raad van Bestuur.

Ray krijgt een geheel nieuwe functie binnen Dassault Systèmes. Hierbij wordt hij verantwoordelijk voor de strategisch geografische aspecten van het bedrijf, waarbij hij de lokale teams van het concern zal versterken. Dankzij deze nieuwe functie is Dassault Systèmes in staat om de groeibehoeften van klanten en partners beter te ondersteunen en wordt het groeipotentieel van de markt volledig benut.

Ray is in 2003 in dienst getreden als chief operating officer (COO) bij SolidWorks. In 2007 is hij benoemd tot CEO van SolidWorks, dat in 2007 is overgenomen door Dassault Systèmes. Voorafgaand aan zijn zevenjarige betrekking bij Dassault Systèmes had Ray verschillende leidinggevende functies bij diverse IT-bedrijven.

Bertrand Sicot is benoemd tot CEO van SolidWorks. Sicot startte in 1997 bij Dassault Systèmes, waar hij verantwoordelijk was voor de regionale verkopen van SolidWorks in Europa. Vervolgens wist hij in de periode 2004 tot 2007 de activiteiten voor de Amerikaanse markt uit te breiden en geeft hij sinds 2007 leiding aan het wereldwijde verkoopkanaal van SolidWorks.

'De succesvolle integratie van onze wereldwijd opererende verkoop- en supportteams, die klanten in meer dan tachtig landen bedienen, en onze bewezen diversificatiestrategie, vraagt om een sterkere lokale focus van onze activiteiten', zegt Bernard Charlès, President en CEO van Dassault Systèmes. 'Jeff's staat van dienst voor wat betreft het opzetten van een zeer efficiënt internationaal werkveld is algemeen erkend en zal waardevolle expertise aan onze doelstellingen toevoegen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat Bertrand ons potentieel op de 3D-markt voor professionele gebruikers verder zal uitbreiden.'

Foto: Jeff Ray,

Executive Vice President Geographic Operations van Dassault Systèmes

Over Dassault Systèmes
Als grootste aanbieder van 3D- en Product Lifecycle Management (PLM-) oplossingen ter wereld, is Dassault Systèmes van grote waarde voor meer dan 115.000 klanten in tachtig landen. Als pionier op het gebied van 3D-software sinds 1981, bieden de applicaties van Dassault Systèmes een 3D-visie voor de hele levenscyclus van producten. Van concept en onderhoud tot recycling. Het portfolio van Dassault Systèmes bestaat uit CATIA voor virtueel productontwerp - SolidWorks voor 3D mechanisch ontwerp - DELMIA voor virtuele productie - SIMULIA voor virtueel testen - ENOVIA voor wereldwijd collaborative lifecycle management en 3DVIA voor levensechte online 3D-ervaringen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com.




Ingezonden persbericht