Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Persbericht datum:
18 januari 2011
|                                                                              |
Half miljoen subsidie voor zorgboerderij in Capelle

De gemeente Capelle aan den IJssel heeft van het Rijk een subsidie van E 538.000,- gekregen voor de restauratie van de monumentale boerderij aan de 's-Gravenweg 325. Stichting Merula Beheer Zorgboerderijen wil in dit pand een zorgboerderij vestigen voor het begeleiden van geestelijk gehandicapten jongeren. Op 13 januari 2010 werd de subsidie uitgereikt door de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Stichting Merula Beheer Zorgboerderijen en de gemeente Capelle aan den IJssel zijn nog in gesprek over de plannen voor de zorgboerderij. De Stichting heeft reeds een vergelijkbaar project gerealiseerd aan de 's Gravenweg 355. Zowel dit pand als het pand aan de 's-Gravenweg 325 stonden al lange tijd leeg, omdat flink geïnvesteerd moet worden om ze weer bruikbaar te maken.

Wethouder Jouke van Winden is blij met de subsidie en de nieuwe plannen voor de boerderij. "De boerderij krijgt als zorgboerderij een mooie maatschappelijke functie en de bewoners staan straks midden in de samenleving. Ik ben blij dat dit prachtige stukje Capelle weer in gebruik genomen gaat worden."

Noot voor de redactie,