Ingezonden persbericht



---


18 januari 2011

Persbericht

Nieuw trainingscentrum van AM&TS en WCAA luchtvaartonderhoud officieel geopend "Eerste concrete ontwikkeling voor de toekomst van de internationale maintenance sector"

Maandag 17 januari is het nieuwe trainingscentrum van de Aircraft Maintenance & Training School (AM&TS) en de World Class Aviation Academy (WCAA), onder grote internationale belangstelling, officieel geopend. Beide organisaties bieden trainingen en opleidingen voor vliegtuigonderhoud aan. De AM&TS verzorgt gecertificeerde basisopleidingen voor jonge studenten MBO Vliegtuigtechniek. De WCAA bevindt zich juist op de commerciële markt en werkt daarbij samen met internationale en toonaangevende bedrijven. De organisatie breidde tijdens de opening haar samenwerkingverbanden uit met maar liefst twee partijen. Er werden handtekeningen gezet onder contracten met het Deense Terma en het Caribbean Aerospace College (CAC) uit Jamaica. "Dit nieuwe trainingscentrum draagt bij aan het voeden van de regio met gekwalificeerde arbeidskrachten als het gaat om luchtvaartonderhoud. Het versterkt de voetafdruk van de Nederlandse MRO positie op de internationale markt. De opening van dit centrum is daarmee niet alleen een aanwinst voor Nederland, maar ook voor de wereldmarkt. Ik ben dan ook trots om een dergelijke professionele organisatie binnen de Netherlands Aerospace Group (NAG) op te nemen", aldus Frank Jansen, directeur NAG.

Terma

Terma Airborne Systems is een erkend internationaal leverancier van zelfbeschermingssystemen voor straaljagers, helikopters en vrachtvliegtuigen ('Electronic Warfare'). De WCAA en Terma hebben al eerder een intentieverklaring ondertekend. De twee organisaties zijn van mening dat een partnership elkaars capaciteiten versterkt en zal leiden tot een uitgebreider dienstenpakket voor potentiële klanten en luchtvaartfabrikanten. De WCAA wordt 'preferred' trainingsinstituut voor bestaande en nieuwe klanten van Terma Airborne Systems.

Caribbean Aerospace College
De CAC biedt net als de AM&TS basisopleidingen in luchtvaartechniek en heeft de ambitie om deze opleidingen te vermarkten. De WCAA, die al commerciële opleidingen biedt, gaat de CAC hierbij helpen. Om de kansen voor samenwerking te onderzoeken hebben beide partijen een Letter of Intent ondertekend. Het gaat hierbij om de ontwikkeling, promotie en ondersteuning van luchtvaartgerelateerde opleidingen en trainingen voor de internationale markt, waarbij in eerste instantie wordt gekeken naar het Caribisch Gebied.
---

Foto 1:
Peter Huis in 't Veld (CEO WCAA) en Richard Jones (Senior Vice President Terma) schudden de hand op het gesloten samenwerkingscontract.

Foto 2:
Peter Huis in 't Veld (CEO WCAA) en Jamie Chang (president Caribbean Aerospace College) tekenen een Letter of Intent.

Foto 3:
De AM&TS en de WCAA zijn officieel geopend in de gloednieuwe hangar van het trainingscentrum. Over de ATG

Ontstaan
De Aviation Training Group valt onder het ROC West-Brabant en is ontstaan vanuit het World Class Maintenance gedachtegoed. Dit houdt in dat onderwijsinstellingen, het bedrijfsleven en kennisorganisaties samenwerken om de onderhoudssector in Nederland naar een hoger plan te tillen. De AM&TS verzorgt EASA gecertificeerde basisopleidingen voor jonge studenten MBO Vliegtuigtechniek van het Markiezaat College in Bergen op Zoom. De WCAA biedt trainingen en opleidingen voor specifieke vliegtuigen bedoeld voor professionals die werkzaam zijn in de vliegtuigindustrie. De holding Aviation Training Group is met basis- en typetrainingen onder één dak een uniek concept in de internationale luchtvaartsector.

Uniek concept
De twee organisaties, AM&TS en WCAA, vormen samen een uniek concept in de internationale luchtvaartsector. Niet alleen omdat ze zowel de basis- als de type-opleiding in vliegtuigonderhoud bieden, ook omdat ze gezamenlijk luchtvaartgerelateerde trainingen verzorgen en samenwerken met toonaangevende bedrijven in de luchtvaartsector.

Toekomst
De AM&TS werkt hard om haar EASA certificering uit te breiden naar andere Nederlandse opleidingsinstituten die vliegtuigtechniek op MBO-niveau verzorgen, om zo de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs op dit gebied te verbeteren. Daarnaast werkt de WCAA aan opleidingen gericht op helikopters en aan opleidingen voor de civiele luchtvaartindustrie.

Open dag op zaterdag 22 januari
Wij zijn trots op ons nieuwe trainingcentrum en laten het dan ook graag aan iedereen zien. Op zaterdag 22 januari vindt daarom een open dag plaats voor iedereen die een kijkje wil nemen in ons nieuwe centrum. De deuren staan open, aanmelden van bezoekers is niet nodig. Tijdens de open dag zijn de theorielokalen, de praktijkruimten en de grote hangar te bezichtigen. We geven informatie over de opleidingen, over de verschillende vliegtuigtypes, er zijn filmpjes te zien, bezoekers kunnen ons Virtual Reality systeem proberen en ook vindt er een basketballclinic plaats. Nieuwe leerlingen voor de basisopleiding Vliegtuigtechniek aan de AM&TS worden in de gelegenheid gesteld zichzelf in te schrijven voor het nieuwe schooljaar 2011-2012. Wij stellen het zeer op prijs als u deze informatie meeneemt in uw schrijven.



Ingezonden persbericht