Persbericht

Kales Group kiest OCRA van UNIT4 voor consolidatie financiële gegevens

Sliedrecht, 18 januari 2011 - Kales Group gaat gebruik maken van OCRA voor consolidatie en groepsrapportage. De oplossing van UNIT4, waarmee financiële informatie snel uit diverse bedrijfssystemen gehaald kan worden en geanalyseerd, wordt ingezet voor de financiële consolidatie en rapportage van ruim dertig werkmaatschappijen die werken onder de naam Kales Airline Services.

Kales Airline Services werd in 1994 door Peter Kales opgericht als 'GSSA' ('General Sales and Service Agent') in de luchtvracht en is sindsdien uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf in de luchtvaartbranche. Op dit moment vertegenwoordigt Kales ruim honderd luchtvaartmaatschappijen op zowel vracht- als passagegebied, waarbij de werkzaamheden vanuit een netwerk van 36 kantoren in 21 landen en met 180 medewerkers worden uitgevoerd.

OCRA is een tool die bedrijven helpt om geconsolideerde financiële management- en groepsrapportages snel en consistent aan te leveren. Bovendien kan OCRA zeer snel worden geïmplementeerd. De oplossing is zowel geschikt voor organisaties met een beperkt aantal werkmaatschappijen als voor grotere internationale organisaties.

Kales verwacht met OCRA de consolidatie van financiële gegevens veel efficiënter uit de verschillende systemen te halen en te analyseren. "We hebben met name voor OCRA gekozen omdat het geavanceerder en gebruiksvriendelijker is dan andere systemen en zeer goed toegepast kan worden in de internationale omgeving waarin wij actief zijn", aldus Financial Controller Paul Meerburg van Kales. Hij verwacht veel tijd te kunnen besparen door het gebruik van de oplossing: "Het maken van kwartaal- en jaarrapportages kost nu erg veel tijd, doordat de benodigde informatie uit allerlei verschillende bronnen moet komen. Met OCRA kunnen we het consolidatie- en rapportageproces veel efficiënter inrichten, waardoor we de frequentie en de kwaliteit van onze interne en externe rapportages kunnen verhogen en er ook meer tijd beschikbaar komt voor analyse van de cijfers en 'forecasting'."

Volgens Alex Rossen, algemeen directeur bij UNIT4 Business Software, is Kales een goed voorbeeld van een organisatie die veel baat heeft bij het gebruik van de financiële software van UNIT4: "Veel financiële gegevens zijn nu nog in verschillende toepassingen en databases verspreid over de organisatie opgeslagen. Het centraal opslaan en verwerken van deze informatie zorgt ervoor dat het management sneller over goede informatie kan beschikken en dat is een groot voordeel in een sector als de luchtvaartbranche, die voortdurend in beweging is."


Noot voor redacties