GRS reikt awards uit aan beste tuincentra en leveranciers


Boskoop, 20110118 -- Garden Retail Services, de grootste full service organisatie voor tuincentra in de Benelux, heeft tijdens haar nieuwjaarsbijeenkomst op 12 januari, verschillende prijzen uitgereikt. Elho uit Tilburg mocht de Innovatie Award in ontvangst nemen. Drie andere leveranciers wonnen de GRS Award. Ook zijn verschillende tuincentra deze middag onderscheiden. Zij kregen de titel `Beste Tuincentrum van 2010' in hun eigen categorie en de mooie bronzen GRS Award uitgereikt. Het evenement vond plaats in Vianen en het thema was `Fighting for success'.

De genodigden kwamen binnen over een rode loper, versierd met trossen rode en zwarte ballonnen. Na de ontvangst met een versnapering traden we de arena met boksring binnen. Bekend bokser Arnold Vanderlyde was de host van het middagprogramma en presenteerde op zijn eigen unieke wijze de awards uitreiking. Na de uitreiking van GRS Awards aan de tuincentrumondernemers en leveranciers is op diverse ludieke manieren door gastsprekers aandacht besteed aan samenwerking en teamwerk. Dat leverde enkele hilarische momenten op! Na afloop werd iedereen ontvangen in de aangrenzende ruimte, waar een riant buffet stond opgesteld. Er waren onder het eten enkel positieve geluiden te horen over deze nieuwjaarsbijeenkomst.


Innovatieprijs
De Innovatieprijs wordt jaarlijks door Garden Retail Services toegekend aan een leverancier die met succes zijn dienstverlening op een innovatieve manier aanbiedt. Hierbij kan worden gedacht aan producten, het logistieke proces of marktbewerking, toegespitst op de specifieke kenmerken van de tuincentrumbranche of marktbewerking waarbij de commerciële waarde van de vernieuwing voor de tuincentra een belangrijk criterium is.


Namens Elho mocht René van Beekum de mooie bronzen GRS Award in ontvangst nemen uit handen van Arnold Vanderlyde, bekend bokser. Elho wordt geprezen om zijn dynamische assortiment: " Ze zijn een trendsetter en vernieuwen hun assortiment jaarlijks met tientallen nieuwe producten! Ook dit jaar bewijst Elho zijn innovatieve focus vanwege de lancering van de design regenton `Raindrop'", aldus Arnold Vanderlyde. Deze leverancier wordt breed gedragen in de markt en staat al jaren garant voor specialisme. "Daarnaast zijn de medewerkers prettig om mee te werken en dat wordt hoog gewaardeerd."


 


Tuincentrum van het jaar


Het predicaat `Tuincentrum van het jaar' en de bijbehorende GRS Award werden uitgereikt in 6 categorieën van de bij Garden Retail Services aangesloten tuincentra; De GroenRijk tuincentra, VGC; de `grotere' complete tuincentra (inclusief sfeerafdeling) die gebruik maken van de geboden inkoop- en verkoop- en promotiefaciliteiten. VGB; de `kleinere' tuincentra die gebruik maken van de geboden inkoop- en verkoop- en promotiefaciliteiten. Inkoopgroep Nederland en Inkoopgroep België; tuincentra aan wie Garden Retail Services alleen inkoopfaciliteiten biedt en PGB (Promotiegroep België) een grote club Belgische tuincentra, zowel Frans- als Nederlandstalig. De laatste vijf groepen presenteren zich met eigen naam aan de klant. De PGB heeft ook een eigen logo, Groen Expert/ Expert en Vert.


Alle tuincentra mochten de mooie bronzen GRS Award in ontvangst nemen uit handen van Arnold Vanderlyde, bekend bokser.


Tuincentrum van het jaar in de categorie GroenRijk: GroenRijk Beneden Leeuwen


De GRS Award werd door de eigenaar John Cobussen in ontvangst genomen. Volgens het hoofd van de formule GroenRijk, Nico Koppenol, is GroenRijk Beneden Leeuwen


onder leiding van de broers John en William volop in beweging. Zij zijn wat je noemt echte ondernemers en zijn loyaal maar ook kritisch naar de GroenRijk organisatie! Er is recentelijk een stuk bijgebouwd en er is ook geïnvesteerd in de nieuwe GroenRijk Huisstijl. Beneden Leeuwen is niet de grootste GroenRijker, maar wel een die in de achterliggende jaren een constante ontwikkeling heeft doorgemaakt.

Tuincentrum van het jaar in de categorie VGC: Tuincentrum Rebel in Huizen


De broers Gerhard en Wim Rebel namen de GRS Award in ontvangst. Tuincentrum Rebel wordt geprezen om de geleverde inspanningen het afgelopen jaar om het winkelbeeld om te toveren tot één van de allerbeste van de VGC groep. "Tuincentrum Rebel staat bekend om de klantvriendelijkheid, die als zeer goed is beoordeeld, zowel bij de medewerkers op de winkelvloer als bij de kassa medewerkers staat service en vriendelijkheid hoog in het vaandel! Er is een goede relatie met de GRS organisatie en de wisselwerking hiervan levert zijn vruchten af, een goed voorbeeld hiervan is het werken met sfeerschappen.


Tuincentrum van het jaar in de categorie VGB: Stout's Tuincentrum uit Bergambacht


De GRS Award werd uitgereikt aan de eigenaar Paul Stout. Stout's Tuincentrum is mede gekozen vanwege het feit dat ze altijd positief gestemd zijn, ondanks de tegenslagen op het gebied van gezondheid het afgelopen jaar. "Ze hebben een no nonsense mentaliteit en weten van aanpakken. Tegen de marktontwikkelingen in hebben zij ook een forse omzetgroei gerealiseerd.


Tuincentrum van het jaar in de categorie Inkoopgroep Nederland: Tuincentrum Leurs uit Venlo


De heren Hans Renkens en Hubert Migchels kwamen voor Tuincentrum Leurs naar voren om de GRS Award in ontvangst te nemen. Tuincentrum Leurs wordt geroemd om hun innovatieve ideeën en de vele originele activiteiten. "De kerstshow van Leurs wordt tot ver buiten de regio geroemd en is het paradepaardje van Tuincentrum Leurs! Eigenaresse Peggy Leurs is ook een zeer enthousiaste deelneemster aan de Young Masters opleiding van de GRS Academy en er bestaat een goede samenwerking tussen haar en de medewerkers van de GRS organisatie."


Tuincentrum van het jaar in de categorie PGB: Tuincentrum Les Pieds dans l'Herbe in Frameries (België)


De GRS Award werd op het podium aan de eigenaars Eric en Agnes Thonet overhandigd. Het echtpaar heeft een prima wijze van aansturing van het tuincentrum, de perfectionist en de doener, waarmee zij samen heel succesvol zijn. "Bovendien zijn het hele prettige en rustige mensen in de omgang. Eric Thonet wordt geroemd om zijn actieve rol als lid van de Beleid AdviesRaad van GRS en hij is het anker voor zijn Waalse collega ondernemers bij de organisatie! Tuincentrum Les Pieds dans l'Herbe is daarbij ook nog eens de grootste groen afnemer van GRS Groen en heeft plannen voor uitbreiding om hun klanten nog beter te kunnen dienen."


Tuincentrum van het jaar in de categorie Inkoopgroep België: Tuincentrum Pépinière de l'Etoile uit Soignies


Aan eigenaar Vincent Dassonville werd de GRS Award uitgereikt. Vincent Dassonville is geliefd vanwege de goede samenwerking de afgelopen 3 jaren. "Sinds het toetreden tot de GRS organisatie heeft Pépinière de l'Etoile zijn bedrijf met 2000 m² vergroot en daarmee zijn assortiment aanzienlijk uitgebreid. De medewerkers zijn klantgericht en onderhouden een sterke klantenbinding door eerlijk en goed advies! Het tuincentrum is zeer sterk op het gebied van groen en de verwachting is dat zij hun positie komend jaar nog verder gaan verstevigen."


Leverancier van het jaar


De bij Garden Retail Services aangesloten tuincentra hebben gezamenlijk middels een stemformulier de `Leverancier van het jaar' gekozen. De leveranciers waren onderverdeeld in drie categorieën.


Alle leveranciers mochten de mooie bronzen GRS Award in ontvangst nemen uit handen van Arnold Vanderlyde, bekend bokser.


Arie Bouman Tuinplanten B.V. in Wijk en Aalburg won in de categorie Levend Goed de GRS Award.


Arie Bouman Tuinplanten BV is in haar vijfentwintig jarig bestaan uitgegroeid tot de gespecialiseerde tuinplantenleverancier voor ondermeer tuincentra en handelaren.


De tuincentra prijzen het bedrijf onder andere vanwege zijn leveringsbetrouwbaarheid en goed service. De mentaliteit `afspraak is afspraak' wordt enorm gewaardeerd door de tuincentrumondernemers. Ook staat Arie Bouman voor een constante kwaliteit en ze worden geprezen om hun vooruitstrevendheid.


Kaemingk B.V. in Aalten won in de categorie Sfeerproducten de GRS Award.


Kaemingk B.V. is een import en export bedrijf van decoratieartikelen voor Kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar.


Kaemingk wordt geprezen vanwege zijn complete assortiment. De kwaliteit van de artikelen is altijd prima er zijn nooit klachten over geleverde goederen. Het totale aanbod is actueel en ook vooruitstrevend.


Gebr. De Boon B.V. in Gorinchem won in de categorie Tuinwinkel de GRS Award.


Gebr. De Boon is groothandel in dierbenodigdheden (accessoires) voor vissen, vogels, knaagdieren, honden en katten.


Er is door de tuincentrumondernemers gekozen voor De Boon onder andere vanwege het actief meedenken met de klant en een correcte afhandeling van orders. Last but not least heeft De Boon altijd voldoende voorraad en staan de klant vriendelijk te woord.