Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 13-01-2011

CLAIRY POLAK IN PANEL AVRO OPIUM

In het AVRO kunst- en cultuurprogramma Opium schuift dinsdag 18 januari Clairy Polak aan. De voormalig Nova presentator, winnares van de Sonja Barend Award 2010 en voorzitter van het Theaterfestival 2011, is te gast naast de vaste panelleden kunstenaar Jasper Krabbe en scenarioschrijfster Maria Goos. In het AVRO kunst- en cultuurprogramma Opium zit Cornald Maas elke week rond de tafel met prominenten uit de wereld van kunst en cultuur. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Daan Schuurmans maakte tien jaar geleden zijn doorbraak op het witte doek in de speelfilm 'Costa'. Inmiddels is hij niet meer weg te denken. Filmdoek, televisiescherm of theatervloer; overal zijn Schuurmans blonde lokken te bewonderen. Na een veelbewogen jaar voor Daan, met grote film- en televisierollen in onder meer 'Bellicher; de macht van meneer Miller', 'Bernhard, schavuit van Oranje' en 'Het geheim' staat hij dit jaar weer in het theater. Clairy Polak, Jasper Krabbé en Maria Goos bezochten de voorstelling 'Expats' van 'Het Toneel Speelt' en maken de balans op. Tien jaar Daan Schuurmans: hoe goed is hij geworden?

'Komt een vrouw bij de dokter', 'De Eetclub', 'Tirza': Nederlandse films zijn vaak boekverfilmingen gebaseerd op populaire Nederlandse romans. Auteur Annejet van der Zijl schreef met haar roman 'Sonny Boy' een bestseller. Maar gaat de film Sonny Boy ook een kaskraker worden? Maria Goos vertelt als scenarioschrijfster over het geheim van een goede boekverfilming.

Schilders als Rembrandt, Van Gogh en Karel Appel kent iedereen. Maar wie kent Wim Oepts? Schilder Wim Oepts schilderde figuratieve kunst in een tijd dat de abstracte kunst in opkomst was. Tijdens zijn leven was hij daarom miskend. Nu wordt hij geëerd met een grote tentoonstelling in de Kunsthal Rotterdam. Kunstenaar Jasper Krabbé vertelt over de man die volgens hem in een andere periode misschien wel de nieuwe Van Gogh was geweest én waarom naar zijn mening de tentoonstelling zeer de moeite waard is.

Voor meer informatie: Opium.avro.nl

AVRO Opium, elke dinsdag om 20.50 uur bij de AVRO op Nederland 2



Ingezonden persbericht