Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

11 januari 2011

'Kunst in de wijk' in Almelo van start
Gratis dans- en zanglessen voor jongens en meisjes van de basisschool

ALMELO - De Muziekschool Twente en de gemeente Almelo starten in de wijken Ossenkoppelerhoek, Schelfhorst, Windmolenbroek en Sluitersveld het project Kunst in de Wijk. Samen met de woningbouwverenigingen St. Joseph en Beter Wonen willen ze hiermee een impuls geven aan de sociale samenhang en leefbaarheid in de wijk en de kinderen in de wijk in contact brengen met muziek en cultuur.

Zang en dans

In eerste instantie starten er cursussen dans en zang. 'Kleuterdans' voor de kleintjes en voor de oudere kinderen 'In the mix' met verschillende dansstijlen of 'Clipdance', waarin de kinderen zelf een videoclip maken. In de wijken worden kinderkoren opgericht voor verschillende leeftijden. De wijkkinderkoren bieden een basis voor een levenlang zangplezier. Er wordt aandacht besteed aan stemtraining, aan podiumervaring en er wordt gezongen in verschillende stijlen en talen. Aan het einde van de cursussen staan optredens gepland: voor wijkbewoners en tijdens Het Pleinconcert in Almelo.

Doorstromen
Na de gratis dans- en zanglessen zijn er mogelijkheden om door te stromen naar het reguliere aanbod van De Muziekschool Twente en amateurverenigingen zo nodig met hulp van Het Jeugdcultuurfonds. Dit nieuw op te richten fonds van de gemeente Almelo geeft kinderen uit gezinnen met minimuminkomens de kans hun eigen talenten verder te ontplooien.

Vanaf dinsdag 18 januari a.s. starten de lessen. Meer informatie en aanmelden via www.demuziekschooltwente.nl of m.fidelman@demuziekschooltwente.nl

Einde bericht