Gemeente Veere


en Duinstraat Koudekerke

Nieuws

Reconstrucite Middelburgsestraat en Duinstraat Koudekerke

Op 18 januari 2011 starten de werkzaamheden aan de Middelburgsestraat en Duinweg in Koudekerke. De route wordt in delen afgesloten en dat gaat tot 28 oktober duren. Tussen half juli en eind augustus zijn de wegen wel helemaal open.

Na de ingebruikname van de rondweg is de functie van de Middelburgsestraat en Duinweg veranderd. In overleg met de dorpsraad en omwonenden is een plan opgesteld voor de herinrichting. De nieuwe wegen krijgen het karakter van woonstraten met parkeerplaatsen, groenvakken en verhoogde kruisingsvlakken. De snelheid wordt beperkt tot 30 km/uur. De gemeente maakt van de gelegenheid gebruik om over de gehele lengte een regenwaterriool aan te leggen. Het schone water komt in de sloot en hoeft niet meer verpompt te worden naar de zuivering in Ritthem. Een flinke besparing!

De eerste afsluiting tussen de Ter Poorteweg en de Beatrixlaan ( Brouwerijstraat en Dregmanstraat duurt ongeveer 3 maanden. Vervolgens komt het gedeelte tussen de Beatrixlaan en de Biggekerksestraat aan de beurt en daarna volgt het gedeelte tussen de Biggekerksestraat en de aansluiting op de provinciale weg. Het verkeer wordt omgeleid.

Landbouwverkeer kan vanaf 18 januari tijdelijk gebruik maken van de rondweg. Bij de rotonde richting Middelburg komt vanaf 18 januari een tijdelijke bushalte.

Het project gaat in totaal EUR1,5 miljoen kosten.