Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - Hilversum, 18 januari 2011
NIEUWE BNN-ERS GESELECTEERD

Credits: Thijs Engelbertink

16 TALENTVOLLE PROGRAMMAMAKERS STARTEN BIJ BNN UNIVERSITY

BNN University 2011 is begonnen! Zestien jonge honden staan klaar om de poten onder de stoelen van de BNN'ers weg te zagen. De talenten zullen het komende jaar een intensieve, praktijkgerichte radio- en tv-opleiding volgen, waarin ze minimaal twee dagen per week bij BNN aan de slag zijn. De 17- tot 24-jarigen krijgen ondersteuning van de BNN-professionals en duiken het diepe in door meteen zelf radio- en tv-programma's te maken.

Ruim achthonderd jongeren hebben zich eind 2010 aangemeld voor BNN University. Na een slopende selectieronde bleven de beste zestien kandidaten over. Zij hebben inmiddels een interne stoomcursus over interviewtechnieken, het produceren en regisseren van items en de werking van de apparatuur gevolgd. Volgens Patrick Lodiers kan Hilversum de borst nat maken: 'Niet alleen wij zullen deze nieuwe lichting BNN-ers veel leren, ook wij kunnen veel leren van deze jonge inspirerende talentvolle groep mensen.'

Dat de opleiding een opstap naar een glansrijke radio- of tv-carrière kan betekenen, bewijzen onder andere Filemon Wesselink, Dennis Storm en Bart Meijer (presentator Klokhuis): zij begonnen hun carrière bij BNN University. Het opleidingstraject heeft ook mooi radiotalent opgeleverd. Ondermeer Paul Stoel (producer Coen en Sandershow), Frank van der Lende (regisseur Lust! op Radio 1) en Mark van der Kamp (producer The Sense of Dance 3FM) komen bij BNN University vandaan. Achter de schermen van heel medialand zijn oud-studenten van BNN University terug te vinden.

Op bnnuniversity.bnn.nl stellen de deelnemers zichzelf voor, houden ze blogs bij over hun ervaringen en posten ze hun radio- en tv-items. BNN University is begonnen en hoe! Check hier en hou ze in de gaten!




Ingezonden persbericht