Ingezonden persbericht


Den Haag, 18 januari 2011

Vragen Smeets en Jacobi (beiden PvdA) aan de staatsecretarissen van I&M en ELI over de geplande helihaven Coolen nabij Natura 2000 gebied Het Leudal


* Bent u op de hoogte van het bericht dat in de onlangs in Limburg aangenomen luchthavenverordening voorzien wordt in een helihaven (Coolen) in de directe nabijheid van het Natura 2000 gebied Het Leudal? L1 Radio-TV, 17 december 2010


* Bent u met ons van mening dat natuur en recreatiewaarden, als ook de leefbaarheid van de omliggende dorpen hiermee onder druk komt te staan?


* Is er een passende beoordeling in het kader van de Natuurbeschermings-wet uitgevoerd? Zo neen, gaat u dat alsnog doen? Kunt u aangeven welke procedure daarvoor doorlopen dient te worden en hoe belanghebbenden en omwonenden daarbij betrokken zullen worden?


* Bent u met ons van mening dat geen sprake is van dwingende redenen van groot openbaar belang, daar het slechts een kleine markt betreft, en nu GS heeft gesteld dat deze locatie uit oogpunt van de bedrijfsvoering van de aanvrager niet noodzakelijk is, en er al een aantal andere helihavens in de regio aanwezig zijn?


* Is het juist dat geen sprake is van bestaande rechten, omdat er tot nu toe geen vergunning of ontheffing was voor een helihaven?


* Kunt u deze vragen voor 28 februari as. beantwoorden?

PvdA-Voorlichting
Plein 2
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag




Ingezonden persbericht