Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Software AG en Kneipp Group bereiken strategische mijlpaal in procesgedreven IT-transformatie


· De Kneipp Group, een Duitse producent van gezondheidsproducten en cosmetica, profiteert van kostenbesparing tot 35 procent dankzij de succesvolle automatisering van een subproces in het bedrijfsproces voor productlancering.


· Overgang Kneipp naar geautomatiseerde processturing leidt tot verbeterde innovatie-expertise, kortere time-to-market en dus tot grotere klanttevredenheid en loyaliteit.

Den Haag, 18 januari 2011 - Software AG en Kneipp Group hebben een nieuwe mijlpaal bereikt in hun langdurige samenwerking. De mijlpaal omvat een strategisch project voor het implementeren van een procesgedreven IT-transformatie. Een subproces van een van de belangrijkste bedrijfsprocessen binnen Kneipp, namelijk productlancering, is op basis van ARIS-modellering geautomatiseerd. Vervolgens is dit subproces gemigreerd naar webMethods. Dit is mogelijk door de integratie van ARIS, de modelleringsoftware voor bedrijfsprocessen van IDS Scheer AG, en webMethods in 2010. Dat was het jaar waarin Software AG IDS Scheer AG overnam. Het project bij Kneipp is hierdoor een belangrijke mijlpaal in de integratie van beide productlijnen.

Kneipp is een bedrijf met een lange traditie en werkt sinds 2006 samen met Software AG. De samenwerking startte met de gefaseerde transitie naar een bedrijfsprocesgedreven organisatie. Kneipp heeft als doel zijn flexibiliteit en concurrentiekracht te verbeteren in de wereldwijde consumentenmarkt met de ondersteuning van Software AG. Drie belangrijke bedrijfsprocessen werden met het ARIS-platform gemodelleerd. Deze bieden de producent van gezondheidsproducten transparantie en end-to-end organisatorische controle: van het initiële productidee tot en met de volledige life cycle en van de supply chain tot en met distributie. Het eerste segment van het bedrijfsproces, productlancering, is overgezet van het ARIS-model naar de webMethods-suite en is nu geautomatiseerd.

"De succesvolle automatisering van dit eerste processegment was voor ons om verschillende redenen erg belangrijk", zegt Christian Schulze, CIO en lid van de raad van bestuur van Kneipp. "Het zorgt voor het afvalvernietigingsproces dat hiervoor erg inspannend was doordat er veel handtekeningen verzameld, rapporten voorbereid en waardeaanpassingen van alle ruwe materialen in ogenschouw genomen moesten worden. Nu hebben we de nodige transparantie met één druk op de knop: een compleet overzicht van alle kosten, statusinformatie en de restwaarde van ruwe materialen. Dankzij de automatisering besparen we tot 35 procent op kosten. Ook waardevol is de invoering van procesdenken in onze organisatie in plaats van het denken in afdelingen." Software AG en Kneipp zijn momenteel bezig met het implementeren van het ARIS-platform en webMethods voor alle andere belangrijke bedrijfsprocessen.

"We zijn erg verheugd met het succes van ons transformatieproject bij de Kneipp Group. De aanpak om uitstekende bedrijfsprocessen te realiseren, levert een essentiële bijdrage aan het optimaliseren van de IT-infrastructuur van het bedrijf", zegt dr. Wolfram Jost, CTO R&D en Product Marketing van Software AG. "Tegenwoordig spelen bedrijfsprocessen een belangrijke rol in de concurrentiekracht van een organisatie. Alleen gestroomlijnde en flexibele processen leiden tot meer expertise in innovatie en een kortere time-to-market, en dragen hierdoor bij aan een hogere klanttevredenheid en -retentie."

####

Over Software AG
Software AG is wereldwijd toonaangevend in Business Process Excellence. Het bedrijf is al veertig jaar actief op het gebied van innovatie en ontwikkelde onder meer de eerste snelle transactionele database Adabas, het eerste platform voor procesanalyse ARIS en het eerste B2B-server- en SOA-integratieplatform webMethods.

We bieden onze klanten end-to-end Business Process Management-oplossingen (BPM) met de laagste Total-Cost-of-Ownership. De toonaangevende merken ARIS, webMethods, Adabas, Natural, Centrasite en IDS Scheer Consulting staan voor een uniek portfolio: processtrategie, -ontwerp, -integratie en -controle; SOA-integratie en datamanagement; procesgedreven SAP-implementatie en strategische procesconsulting en diensten.

Software AG boekte in 2009 een omzet van 847 miljoen euro; er werken meer dan 5.700 medewerkers. Zij bedienen wereldwijd ruim 10.000 bedrijven en overheidsinstellingen in zeventig landen. Organisaties kunnen met de software en diensten van Software AG hun bedrijfsdoelstellingen sneller realiseren. Software AG heeft zijn hoofdkantoor in Duitsland en is genoteerd aan de beurs van Frankfurt (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW). Meer informatie is te vinden via www.softwareag.com. Voor meer informatie:




Ingezonden persbericht