Politie Zeeland


---

0089-2010 Aanhoudingen in verband met overval Vlissingen
Politie Zeeland heeft, in verband met de overval op een woning aan de Rietkraag in Vlissingen, die op 25 oktober 2010 plaatsvond, de afgelopen week drie verdachten aangehouden.
Op die maandag 25 oktober drongen rond 20.00 uur twee gewapende mannen de woning binnen en bedreigden de mannelijke bewoner en zijn 9-jarige zoon. De bewoner werd gedwongen geld en goederen af te geven.
In de uitzending van het programma Opsporing Verzocht van 30 november 2010 is aandacht besteed aan deze overval. Mede door tips van kijkers zijn een 17-jarige jongen, een 18-jarige man en een 21-jarige man (allen) uit Vlissingen aangehouden. Tevens zijn er doorzoekingen geweest in drie woningen. Hier zijn goederen, afkomstig van de overval aangetroffen. De drie mannen zijn in verzekering gesteld. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

---- --


---

Aanvulling bericht 0062-2010 Politie zoekt eigena(a)ren sieraden en horloges


14 januari zijn in de brievenbus van het politiebureau in Goes sieraden en horloges aangetroffen.
Politie Zeeland heeft onlangs een opsporingsbericht geplaatst (zie politie.nl- opsporing) met het doel de eigena(a)ren van van deze goederen te achterhalen
De politie is ook op zoek naar degene die de goederen in de brievenbus heeft gedaan om meer informatie te verkrijgen. Deze persoon kan zich melden op het politiebureau in Goes of bellen naar 0900-8844.

0087-2010 Gewonde vrouw in woning aangetroffen in Terneuzen
In een woning in de Jan van Rompusstraat in Terneuzen is dinsdagmiddag een gewonde vrouw aangetroffen.
De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Politie Zeeland heeft de zaak in onderzoek. Getuigen worden verzocht zich te melden op het politiebureau in Terneuzen of te bellen naar 0900-8844

0088-2010. 11 dealers aangehouden
Vanaf medio september 2010 tot heden is er een opsporingsonderzoek opgestart inzake drugsgebruik/-handel op Schouwen-Duiveland, hoofdzakelijk Zierikzee en omgeving.
Dit betrof de handel in met name speed (amfetamine) en cocaïne, maar ook wiet en MDMA /XTC pillen. Al snel bleek dat het gebruik op Schouwen-Duiveland zich verder uitstrekte, tot de omgeving Middelharnis (Zuid Holland).

Inmiddels zijn er ongeveer 200 gebruikers in beeld gebracht en zijn 11 dealers aangehouden en zijn er 50 getuigen/klanten gehoord. De dealers werden aangehouden in Zierikzee, Zonnemaire, Middelharnis en Stad aan 't Haringvliet.
Er zijn diverse huiszoekingen verricht, waarbij in totaal voor meer dan een kilo drugs is in beslag genomen. Tevens zijn er wapens in beslag genomen. Ook zijn er waardevolle goederen in beslag genomen, waaronder motorvoertuigen en een boot ten behoeve van het wederrechtelijk verkregen voordeel. Deels is hierop conservatoir beslag gelegd en is bij twee dealers een strafrechtelijk financieel onderzoek opgestart (SFO).

Het onderzoek is in de eindfase, maar enkele aanhoudingen zullen nog plaatsvinden.
Een aantal dealers zit in hechtenis in afwachting van hun proces.