Ingezonden persbericht


Persbericht:

Amsterdam house als centrale plek voor internationaal Amsterdam

Al langer bestaat het idee om Amsterdam Partners, het Amsterdams Uitbureau en het Amsterdams Toerisme en Congresbureau samen te voegen in een zogenaamd Amsterdam House. D66 zou echter ook het loket voor internationale kenniswerkers, het Expatcenter, en de acquisitie van internationale bedrijven, Amsterdam in Business, hieraan willen toevoegen.

In Amsterdam verblijven zo'n 90.000 expats, veelal internationale kenniswerkers die een waardevolle toevoeging vormen voor de stad. Bij het Expatcenter kunnen zij onder andere administratieve zaken regelen en informatie krijgen over een aantal praktische zaken. Er bestaat daarnaast ook de behoefte aan een ontmoetingsplek en informatie over wonen en leven in Amsterdam. Iets wat in het Amsterdam House zijn beslag zou kunnen krijgen, met als gevolg dat meer internationale bedrijven en kenniswerkers kiezen voor de stad Amsterdam.

Volgens D66 zou ook Amsterdam in Business, de organisatie voor de acquisitie van bedrijven, zich in het nieuwe Amsterdam House moeten vestigen. Op die manier wordt het internationale gevoel van de stad versterkt en kan er eenvoudig en snel kennisuitwisseling plaatsvinden tussen citymarketing, expatloket en acquisitie.

In de vergadering van de gemeenteraad op woensdag 19 januari zal Sebastiaan Capel dit voorstel voorleggen aan de woordvoerders Economische Zaken en wethouder Gehrels "Wij kijken uit naar een snelle opening van het Amsterdam House als centrale plek voor internationaal Amsterdam. We moeten het makkelijker maken voor expats en bedrijven om naar Amsterdam te komen. Meer bedrijven die zich in Amsterdam vestigen betekent meer banen voor iedereen."

D66 roept wethouder Gehrels op snel werk te maken van het Amsterdam House.