Gemeente Beverwijk


Combinatie varianten beste en economisch meest gunstige oplossing voor huisvestingsproblemen Broekpolderscholen

BEVERWIJK/HEEMSKERK - De gemeenteraden van Beverwijk en Heemskerk besluiten op 17 februari 2011 over een voorstel om het huisvestingsprobleem van de scholen in de Broekpolder het hoofd te bieden. Het voorstel is een combinatie van twee varianten: het gebouw aan de Belgiëlaan in Beverwijk renoveren en uitbreiden voor de toekomstige huisvestingsbehoefte van de Zeester en de Panta Rhei en tegelijkertijd de Bareel aan de Waddenlaan 1 verder uitbreiden met semi-permanente lokalen. De totale kosten voor deze investeringen zijn geraamd op twee miljoen euro.

Uit de leerlingenprognoses basisonderwijs voor de gemeenten Beverwijk en Heemskerk blijkt dat in de komende jaren in toenemende mate een huisvestingstekort ontstaat op de scholen de Bareel (Heemskerk) en de Zeester en Panta Rhei (Beverwijk) in de Broekpolder. Om dit probleem op te lossen zijn op grond van een gezamenlijk geformuleerde bestuursopdracht door beide gemeenten zes mogelijke huisvestingsvarianten onderzocht.

De zes huisvestingsvarianten zijn gewaardeerd op kwalitatieve, kwantitatieve en financiële aspecten en zijn getoetst aan het geldende kader, de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs, die in beide gemeenten van toepassing is. De resultaten van dit onderzoek zijn samengevat in het rapport 'Huisvesting Onderwijs Broekpolder' (1,5MB)

Uit voornoemd onderzoek is komen vast te staan dat een combinatie van twee varianten als beste en economisch meest gunstige oplossing naar voren komt. Namelijk variant 1, renoveren en uitbreiden van het gebouw aan de Belgiëlaan in Beverwijk en variant 3, verder uitbreiden van de Bareel in Heemskerk met semi-permanente huisvesting.

Beverwijk, 18 januari 2011