Ingezonden persbericht


Persbericht

Hoenderloo, 18 januari 2011

NP De Hoge Veluwe doet aanbevelingen voor nieuw natuurbeleid


* 15 Aanbevelingen NP De Hoge Veluwe voor nieuw natuurbeleid in Nederland
* Het Park ziet kansen, geen bedreigingen, in de voornemens van het Kabinet

HOENDERLOO - Het wijzigende natuurbeleid in Nederland zorgt voor veel negatieve publiciteit. Het Nationale Park De Hoge Veluwe kent zich niet in deze negatieve reacties en voelt daarom de behoefte om een tegengeluid te laten horen. Het Park ziet geen bedreigingen, maar kansen. Daarom vraagt het Park de bijzondere aandacht voor de 15 bijgaande aanbevelingen aan Regering en Tweede Kamer aangaande nieuw natuurbeleid in Nederland.

In de 15 aanbevelingen die Het Nationale Park De Hoge Veluwe aan Regering en Tweede Kamer doet staat het streven naar landschappelijk mooie, ecologisch waardevolle en economisch vitale natuurgebieden centraal.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is het grootste aaneengesloten actief beheerde natuurgebied in particulier bezit in Nederland en voert een subsidieonafhankelijke exploitatie. Het Park bestaat uit 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Er is een grote diversiteit aan planten- en dierensoorten en het Park herbergt uiterst zeldzame Rode Lijst-soorten. Samen met het Kröller-Müller Museum, de beeldentuin en het Jachthuis Sint Hubertus vormt het Park een unieke en (inter)nationaal befaamde combinatie van natuur, kunst en architectuur. Het Park wordt jaarlijks bezocht door ruim 500.000 betalende bezoekers.