Politie Hollands Midden Politie Hollands Midden

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305


Datum: 18 januari 2011

(

Noordwijkerhout Twee mannen voor diefstal ijzer aangehouden
Politie Hollands Midden heeft op dinsdag 18 januari rond 01.50 uur twee mannen uit Noordwijkerhout van 18 en 25 jaar aangehouden op verdenking van diefstal.
Die nacht kreeg de politie een melding van een getuige die zag dat er meerdere mannen in een leegstaand pand waren. Hij had ook glasgerinkel gehoord. De politie ging ter plaatse en trof bij het pand de twee mannen aan. Zij hadden ijzer dat uit het pand afkomstig was bij zich en werden toen aangehouden op verdenking van diefstal.
De politie maakt proces-verbaal op tegen de mannen.

Noordwijk Controle verkeerd geparkeerde auto's
Politie Noordwijk heeft op dinsdag 18 januari tussen 11.00 uur en 12.30 uur gecontroleerd op verkeerd geparkeerde auto's aan de Oranje Nassaustraat en omliggende straten. De politie had klachten ontvangen over auto's die verkeerd geparkeerd stonden. Deze auto's zouden voor gevaarlijke situaties zorgen.

De politie heeft in totaal zeven bekeuringen uitgeschreven.

Leiden, Hoogmade Vanavond te zien in Team West
De politie Hollands Midden toont vanavond, dinsdag 18 januari, in het opsporingsprogramma Team West van omroep West camerabeelden van een diefstal in een supermarkt in Hoogmade en van een pintransactie bij de GWK op het station in Leiden na diefstal van een portemonnee.

Woensdag 2 juni 2010 werd een hoeveelheid tandpasta gestolen uit supermarkt Coop aan het Plein in Hoogmade. Op camerabeelden is te zien hoe twee vrouwen en een man de tandpasta meenemen. Enkele dagen later werd in dezelfde supermarkt door dezelfde personen wederom tandpasta gestolen.

Zondag 3 oktober 2010 werd de portemonnee van een 59-jarige Leidse, vermoedelijk in een kledingzaak aan de Haarlemmerstraat, gerold. Nog voordat de vrouw haar rekening kon blokkeren was er al meerdere keren geld van haar rekening gepind. De politie laat beelden zien van de pintransactie bij de GWK op het station in Leiden.

De politie vraagt kijkers zich te melden als zij de mensen op de beelden herkennen en/of andere informatie hebben. Het telefoonnummer wordt tijdens de uitzending bekend gemaakt.

Team West van omroep West wordt uitgezonden om 17.21 uur en wordt ieder uur herhaald. Heb je de uitzendingen gemist, kijk dan naar de herhalingen op internet. Team West: www.teamwest.nl.

Lisse Hennepkwekerijen in woningen aangetroffen
De politie heeft dinsdag 18 januari in drie woningen hennepkwekerijen aangetroffen. De politie had eerder informatie binnengekregen over vermoedelijke kwekerijen in de woningen en heeft eerst
vooronderzoek verricht.
Bij een woning aan de Hannie Schaftstraat werden 204 hennepplanten en 8 kilo henneptoppen aangetroffen. De 28-jarige bewoonster is aangehouden. Daarnaast is 3000 euro in beslaggenomen.
Deze maand is bij de politie ook informatie over mogelijke hennepkwekerijen in twee woningen aan de Meer en Duin binnengekomen. In één woning werden 259 planten en in de andere woning werden 196 planten aangetroffen.
Alle planten en apparatuur zijn in beslaggenomen. De politie doet verder onderzoek.

Leiderdorp Twee verdachten woninginbraak aangehouden
Politie Hollands Midden heeft op maandag 17 januari rond 19.40 uur twee mannen uit Den Haag van 20 en 23 jaar aangehouden op verdenking van woninginbraak.
De politie kreeg die avond een melding van een getuige die zag dat de man aan het inbreken waren in een woning aan de Buitenhoflaan. De politie ging direct ter plaatse en trof daar de mannen aan. Zij gingen ervandoor maar konden worden aangehouden. De 20-jarige werd aan de Buitenhoflaan aangehouden en de 23-jarige na een achtervolging aan de Buitendijklaan.
De auto van de mannen die verderop geparkeerd stond, is in beslag genomen voor onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op tegen de mannen.

Gouda Politieonderzoek naar dood 48-jarige Gouwenaar in Opsporing Verzocht
Dinsdagavond 25 januari , besteedt het AVRO programma Opsporing Verzocht aandacht aan het onderzoek naar de dood van de 48-jarige Gouwenaar.

In de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 december 2010 werd de 48-jarige man dood aangetroffen in zijn woning aan het Albert Plesmanplein in Gouda. De man is door een misdrijf om het leven gekomen. Bekend is dat hij de avond voor zijn dood in zijn stamkroeg aan de Stoofsteeg in Gouda is geweest.
De politie is op zoek naar mensen, die inlichtingen hebben over het doen en laten van de man. De politie wil graag in contact komen met mensen die iets over hem kunnen vertellen. Ook wil de politie graag spreken met mensen die wellicht in de omgeving van de kroeg aan de Stoofsteeg of het Albert Plesmanplein in Gouda in de avond/nacht van 27 op 28 december verdachte omstandigheden hebben waargenomen.
AVRO's Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond 25 januari om 21.50 uur op Nederland 1 uitgezonden. De herhaling van het programma is op woensdag 26 januari om 11.15 op Nederland 2.

Gouda Politie zoekt getuigen bekladding met graffiti
Politie Gouda is op zoek naar getuigen van bekladding met graffiti. Een woning aan de Wielewaalstraat werd beklad, een gebouw en auto aan de Roerdompstraat, een auto aan de Karekietstraat en een poort aan de Kievitstraat.
De politie heeft van verschillende benadeelden aangifte opgenomen. Zij doet onderzoek naar de verschillende bekladdingen en vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Mocht u personen zien die met graffiti spuiten op bijvoorbeeld muren of auto's, bel dan met 1-1-2, want dan gaat het om een situatie waarbij elke seconde telt.

1-1-2, daar pak je ook daders mee
Als u getuige bent van vernieling, vandalisme of diefstal dan kunt u 1-1-2 bellen. Want bij dit soort situaties telt iedere seconde. Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke seconde telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. '1-1-2 daar pak je dus ook daders mee.' Kijk voor meer info op: www.1-1-2heterdaad.nl.

--- einde berichten ---
---

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326