KPN NV

KPN Nieuws

KPN wint award voor meest transparante duurzaamheidsverslag

Datum

18 januari 2011

Nummer

005

KPN heeft de eerste plaats behaald in de jaarlijkse Transparantiebenchmark 2010 van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (EL&I), waarin de verslaglegging van bedrijven op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) wordt beoordeeld. Dat bleek bij de uitreiking van De Kristal, award voor het meest transparante duurzaamheidsverslag, door ZKH Prins Carlos in het World Forum in Den Haag

De rijksoverheid vraagt bedrijven transparant te zijn over hun MVO-beleid. Het ministerie van EL&I laat jaarlijks de Transparantiebenchmark uitvoeren, die inzicht biedt in de wijze waarop grote Nederlandse bedrijven verslag doen van hun MVO-activiteiten.

KPN heeft in de Transparantiebenchmark 2010 de eerste plaats behaald. In 2009, 2008 en 2007 behaalde KPN respectievelijk de 24e, 26e en 27e plek. KPN is verheugd over de eerste plaats. "Deze uitslag laat zien dat onze MVO-inspanningen vruchten afwerpen", aldus Hans Koeleman, directeur Corporate Communicatie van KPN. " Deze eerste plaats is voor KPN een prachtige opsteker en uiteraard een aansporing om door te gaan op de ingeslagen weg."

KPN ontplooit diverse activiteiten op het gebied van MVO. Het Mooiste Contact Fonds van KPN zorgt ervoor dat ernstig zieke kinderen via een webcam aan het schoolleven kunnen deelnemen, ondersteunt autistische jongeren met digitale hulpmiddelen waarmee zij hun zelfredzaamheid kunnen vergroten en organiseert diners waar mensen uit achterstandswijken elkaar kunnen ontmoeten. Daarnaast stimuleert KPN Het Nieuwe Werken voor klanten en eigen medewerkers, waarmee een bijdrage wordt geleverd aan de oplossing van het fileprobleem en werknemers een betere balans kunnen vinden tussen werk en privéleven, en maakt KPN gebruik van groene energie. KPN is ook hoofdsponsor van de Koninklijke Nederlandsche Schaatsrijders Bond (KNSB).

In 2010 werd KPN opgenomen in de Dow Jones Sustainability Index. Daarmee behoort KPN tot de tien procent meest duurzame bedrijven wereldwijd.




KPN NV