Ingezonden persbericht


DGNretail-ondernemers stemmen massaal voor krachtenbundeling

Den Dolder, 18 januari 2011 - De ondernemers van DGNretail, serviceorganisatie voor zelfstandig ondernemers in de doe-het-zelfbranche, kiezen massaal voor bundeling van de krachten op het gebied van inkoop en logistiek. Tijdens een drukbezochte vergadering van certificaathouders op 17 januari in Nijkerk stemden de ondernemers vrijwel unaniem voor de voorgestelde plannen: een langdurige en intensieve samenwerking met de nieuwe groothandel THR (een combinatie van Reesink en de Ter Hoeven Groep) en de toetreding van de Fixet-ondernemers tot DGNretail.

De krachtenbundeling is het antwoord van DGNretail op een uitdagende markt. Momenteel omvat DGNretail de formules Multimate, Hubo en Doeland. Door de serviceorganisatie uit te breiden met Fixet en samen te werken met THR, versterkt DGNretail zijn positie. "De marktomstandigheden vragen om een koerswijziging", zegt Paul Burger, algemeen directeur DGNretail. "Samenwerken met THR betekent profiteren van schaalvoordeel. Met Fixet erbij vergroot DGN aanzienlijk zijn slagkracht."

Gezamenlijke locatie
De voorgenomen samenwerking is de tweede grote concentratie onder doe-het-zelfondernemers in korte tijd, sinds het ontstaan van DGNretail in 2007 uit een fusie van onder meer de formules Multimate, Hubo en Doeland. De organisaties van alle DGNretail-formules verhuizen naar een nieuwe, gezamenlijke locatie in Apeldoorn. "Dit is voor ons een langgekoesterde wens die in vervulling gaat", aldus Burger. "We verwachten niet alleen besparingen, maar - belangrijker nog - enorme synergie en kennisuitwisseling."

'Fixet staat als een huis'
Op 4 januari zijn de 112 ondernemers van Fixet geïnformeerd over de overstap van eigenaar Reesink naar formulehuis DGNretail. DGNretail garandeert dat de formule Fixet blijft bestaan. "Fixet staat als een huis, we zijn blij met hun komst", verkondigt Burger. Binnen Fixet is positief gereageerd op de verhuizing naar één gezamenlijk kantoor. Van gedwongen ontslag is geen sprake.

DGNretail
DGNretail staat voor de kracht van gezamenlijk ondernemerschap. De serviceorganisatie biedt de aangesloten ondernemers steun op het gebied van inkoop, logistiek en marketing. Met Fixet telt DGNretail 463 aangesloten ondernemers en 93 medewerkers. Alle formules van DGNretail kenmerken zich door hoogwaardige service, klantgerichtheid en deskundigheid van het personeel. DGNretail is de grootste serviceorganisatie voor zelfstandige doe-het-zelfondernemers in Nederland.