Ingezonden persbericht


Persbericht

Big Improvers van het jaar: Mark Rutte, Joop van den Ende, Louis van Gaal en Ilco van der Linde Winnaars BID Awards 2010 bekend

Amsterdam 18 januari 2011 - Mark Rutte, Joop van den Ende, Louis van Gaal en Ilco van der Linde hebben dit jaar de BID Awards gewonnen. De onderscheidingen werden vandaag uitgereikt op het BID Event 2011 in Amsterdam RAI. De awards gaan jaarlijks naar mensen die met uitzonderlijke prestaties BV Nederland verder helpen.

Premier Mark Rutte ontving de 3e Dinsdag Award, de award voor de meest ondernemende overheidsfunctionaris/politicus van 2010. Oprichter van Stage Entertainment Joop van den Ende werd ondernemer van het jaar en kreeg voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de Nederlandse (klein)kunst de BID Award. De LEF Award ging naar Louis van Gaal, trainer van Bayern München. Als klassieke trainer met moderne ideeën heeft hij spectaculaire resultaten neergezet. Vredesondernemer Ilco van der Linde werd met zijn project MasterPeace, een concert in Caïro op Vredesdag 2014 ter promotie van verbondenheid en internationale samenwerking, onderscheiden met de ID Award, voor het beste idee van 2010.

Status BV Nederland
Aan het begin van de dag maakten Alexander Rinnooy Kan (SER), Agnes Jongerius (FNV) en Sijbolt Noorda (VSNU) de balans van het land op in hun 'kroonredes'. Zij gaven ieder hun visie op het uitgangspunt van de Kennis en Innovatieagenda, die eerder deze ochtend werd gepresenteerd onder het motto: "Ieder talent telt". Alexander Rinnooy Kan sprak over het belang van investeren in kennis en innovatie en benadrukte dat Nederland veel sterke kanten heeft, maar ook zorgelijke. Agnes Jongerius hield in het verlengde van het thema "het nieuwe werken" een krachtig pleidooi voor nieuwe werkgevers, die niet alleen hart hebben voor de zaak, maar ook voor de mensen rondom hun onderneming. Sijbolt Noorda gaf sprekende voorbeelden van individuele initiatieven op het gebied van onderwijs, waarbij ambities werden omgezet in acties.

BV Nederland positief en slagvaardig van start
BID 2011 stond in het teken van vooruitgang: De winnaars van de Big Improvement Battle kregen binnen no-time support vanuit het publiek om hun idee, de Sustainable Playground, te realiseren en Mirjam van Praag (ACE) ging in gesprek met vier generaties ondernemers. Daarnaast gaf Alex Vermeulen (Rijksgebouwendienst) voorbeelden hoe de Rijksgebouwendienst kleine duurzaamheid in het groot toepast, belichtte Wubbo Ockels (TU Delft) nieuwe mogelijkheden om de vernieuwde, schone BV Nederland te stichten en benadrukte Yvo de Boer (KPMG) de rol van leiderschap bij duurzaamheidvraagstukken.

Over BID
Sinds 2008 wordt op elke derde dinsdag van januari de Big Improvement Day (BID Event) gehouden. (Toekomstige) beslissers uit het Nederlandse bedrijfsleven en de overheid komen bijeen voor een gezamenlijke verbetering van 'BV Nederland', op het gebied van Duurzaamheid, Ondernemerschap, Educatie en Leiderschap, het D.O.E.L. van BID. BID is echter meer dan een event: in vier jaar tijd is BID uitgegroeid tot een platform waar (toekomstige) beslissers van Nederland elkaar vinden om gezamenlijk te werken aan vooruitgang van BV Nederland.

Voor meer informatie over het BID Event 2011 kijkt u op www.bigimprovementday.nl

Einde persbericht




Ingezonden persbericht