Focwa

Winnaars verkiezing FOCWA Autorestauratiebedrijf 2011

PERSBERICHT, Sassenheim, 18 januari 2011

Classic Jaap, Classic Restoration Holland, Autobedrijf Kolvenbach en Cabrio-Partner in de prijzen

Tijdens de beurs InterClassics & Topmobiel 2011 vond op vrijdag 14 januari de verkiezing FOCWA Autorestauratiebedrijf 2011' plaats. In de categorie Techniek won Classic Jaap uit Dalfsen. In de categorie Carrosserie was dat Classic Restoration Holland uit Alkmaar. Autobedrijf Kolvenbach B.V. uit Boven Leeuwen werd uitgeroepen tot winnaar in de categorie Innovatie' en Cabrio-Partner uit Amerongen in de categorie Interieur'. Alle winnaars hebben recht op een plek op het Concour d'Elegance op Paleis Het Loo in 2012.

Verschillende FOCWA Autorestauratiebedrijven hadden zich voor de verkiezing ingeschreven. Een deskundige jury bestaande uit Wim Oude Weernink, Bart Rietbergen (organisator Concour d'Elegance) en Hans Kieviet beoordeelde de auto's op originaliteit, toegepaste materialen en techniek, vakmanschap en presentatie.

Classic Jaap, winnaar categorie Techniek, had met zijn Riley TT Sprite het volgende juryrapport: Uitblinker in fraai werk en bijzondere restauratietechniek toegepast.

Winnaar in de categorie Carrosserie, Classic Restoration Holland, dankte zijn titel aan de restauratie van een Siata Dacina Coupé. Juryrapport: Carrosserie zeer bijzonder, erg mooi spuitwerk, hang- en sluitwerk en naadjes passen perfect, alles zelf gemaakt daar er niets meer te krijgen is.

Categorie Innovatie werd door Autobedrijf Kolvenbach gewonnen met zijn Jaguar XK 120. Fraai verwerkte innovatieve vondsten op bestaande techniek aangepast aan hedendaagse eisen.

Cabrio-Partner won in categorie Interieur met de restauratie van het binnenwerk van een Mercedes 190SL. De jury stelde vast dat het bekleedwerk op perfecte wijze is uitgevoerd.

0-0-0-0

FOCWA Autorestauratiebedrijf 2011, Categorie Carrosserie: Classic Restoration Holland, Alkmaar, Fam. Huiberts

FOCWA Autorestauratiebedrijf 2011, Categorie Techniek: Classic Jaap, Dalfsen, Jaap van den Broek

FOCWA Autorestauratiebedrijf 2011, Categorie Innovatie: Autobedrijf Kolvenbach, Boven Leeuwen, Ben Kolvenbach

FOCWA Autorestauratiebedrijf 2011, Categorie Interieur: Cabrio-Partner Amerongen, Peter van Harten

>