KNHS

Marjolijn de Rooy nieuwe KNHS-bondscoach endurance 18 januari 2011

ERMELO (KNHS) De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) heeft Marjolijn de Rooy (Hulshorst) aangesteld als nieuwe bondscoach endurance. De 53-jarige zelfstandig onderneemster en de KNHS zijn een contract aangegaan tot en met 2012.

Marjolijn de Rooy heeft al meer dan 25 jaar een eigen praktijk in het begeleiden van sportpaarden. Ze begeleidde gedurende vele jaren het endurance subtop kader waarbij ze niet alleen aandacht besteedde aan onder andere het opstellen van trainingsschemas en management van het paard, maar ook de veterinaire aspecten hoog in het vaandel had staan.

Marjolijn maakte in 2003 deel uit van het Nederlandse endurance team dat brons won op het EK in Punchestown en ze stond aan de wieg van de Dutch Endurance Riders, de voorloper van de KNHS Endurance Vereniging. De van oorsprong humane fysiotherapeute was betrokken bij de organisatie van een groot aantal endurancewedstrijden, is nationaal endurance jurylid en is kandidaat FEI endurance jurylid. Daarnaast beleeft Marjolijn veel plezier aan het begeleiden, trainen en mentaal coachen van mensen.