28 januari 2011 landelijke bijeenkomst 'Geef het door' in Amsterdamse Dapperbuurt


Wat hebben we geleerd van drie jaar bewonersinitiatieven?

AMSTERDAM, 20110118 -- Op 28 januari houdt het Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken (LSA) een bijeenkomst voor alle mensen die betrokken zijn bij bewonersinitiatieven. De dag vindt plaats in de Muiderkerk in de Amsterdamse Dapperbuurt. Met elkaar maken we de balans op van drie jaar bewonersinitiatieven. Wat werkt en wat niet?

Er is drie jaar veel rijksgeld aan bewonersinitiatieven uitgegeven. Er zijn duizenden projecten uitgevoerd. Projecten die bewoners zelf bedacht en uitgevoerd hebben. Initiatieven om de wijk leuker te maken en om mensen zich meer betrokken te laten voelen in hun wijk. Van een culturele week voor basisschoolkinderen via nestkastjes tot taalcursussen: er is veel gebeurd.

Balans opmaken
Na drie jaar is het tijd om de balans op te maken. Dat willen we samen doen. Iedereen die betrokken is of is geweest, heeft waardevolle informatie. Daarom nodigen we alle betrokkenen uit voor de bijeenkomst 'Geef het door' op 28 januari 2011. Deze landelijke bijeenkomst wordt gehouden in de Muiderkerk in de Amsterdamse Dapperbuurt, de wijk waar veel succesvolle bewonersinitiatieven zijn uitgevoerd.

Delen en leren
De dag staat in het teken van delen en leren. Er komen negen workshops, met onderwerpen als: Hoe organiseer je een wijkraadpleging? Hoe vorm je een regiegroep? En: Hoe zet je nieuwe media in om mensen te mobiliseren?

Om de informatie goed af te stemmen op de praktijk, nodigen we iedereen van te voren uit om naar ons interactieve platform op het internet te gaan: http://www.bewonersbudgetten.nl. Daar kun je vragen te stellen en ervaringen en tips delen.

Programma Bijeenkomst
10.00     Ontvangst
10.15     Openbare les: `Dapperbuurt`               
10.45     Workshopronde
12.00     Workshopronde
13.00     Lunch (en infomarkt)
14.00     Workshopronde
15.15     LSA gaat 2.0 #geefhetdoor
16.00     Afsluiting met borrel

Locatie
Muiderkerk
Linnaeusstraat 37
1093 EG Amsterdam

Datum en tijd
Vrijdag 28 januari
Van 10:00 tot 16:00

Contactgegevens LSA

Oudkerkhof 13 b - 3512 GH  Utrecht
info@lsabewoners.nl - http://www.lsabewoners.nl/home
030-2317511

Kosten
De dag is gratis, aanmelden is wel verplicht!