KRO

KRO Puberruil Z@pp: Flapuit Lauren uit Moordrecht ruilt met de stoere Femke uit Amsterdam

Uitzenddatum: 19/01/2011

Enigst kind Femke woont op een woonark aan een Amsterdams kanaal. Ze ruilt in KRO Puberruil Z@pp (16.50 uur, Ned.3) met de super sociale Lauren, die geen dag zonder haar vriendinnen kan.

Femke van 12 is een stoere meid uit Amsterdam. Haar ouders zijn gescheiden en ze is enigst kind. Ze woont op een woonark die door haar moeder en stiefvader zelf is gebouwd. Femke is een stadse dame, behoorlijk streetwise met een duidelijke mening die ze goed laat horen. Ze is heel zelfstandig en gewend zichzelf te vermaken. Naast Femke en haar ouders zijn er thuis ook veel dieren, waar ze zelf voor zorgt. Ze hoeft zich nooit te vervelen, er is altijd wel iets te doen. Femke doet ook aan waterpolo en is dol op clowns, vooral in het circus.

`Girly' Lauren uit het dorpje Moordrecht heeft het altijd druk. Ze is niet graag alleen. Lauren woont samen met haar ouders en zussen in een rijtjeshuis, waar het de zoete inval is. Ze danst letterlijk door het leven en heeft een grote vriendinnenclub waarmee veel gegiecheld, maar op zijn tijd ook serieus gepraat wordt. Lauren staat graag in de belangstelling, of dat nu als danseres, actrice of tijdens de talentenjacht op school is. Samen met haar zussen en moeder is het ook gezellig. Als vader André als hovenier aan het werk is, kijken de dames thuis een meidenfilm, met veel popcorn. Hoe zal Femke het drukke gezinsleven bevallen? Lukt het haar om ongemerkt een tuinmetamorfose te doen? Hoe reageert Lauren als ze hoort dat ze moet optreden als echte circusartiest? En is de klas van Femke net zo leuk als de hare?

In KRO Puberruil Z@pp ruilen kids van 11 en 12 jaar voor een paar dagen van leven. Ze stappen in de wereld van een leeftijdsgenootje, komen terecht in een nieuw gezin en nemen de hobby's en vriendjes van de ander over. Puberruil Z@PP wordt gepresenteerd door Ajouad El Miloudi.

KRO Puberruil Z@pp, woensdag 19 januari om 16.50 uur op Nederland 3.