Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

januari

Inloopavond herinrichting Kruiszwin op 19 januari

Publicatiedatum : 12 januari 2011

Zicht vanuit het westen op de Kruiszwinsloot

Op 19 januari vindt in het gemeentehuis van Anna Paulowna een inloopavond plaats over de herinrichting van het Kruiszwin als natuur- en recreatiegebied en de aanleg van een waterberging. Van 19.00 tot 21.00 uur zijn deskundigen van de gemeente Anna Paulowna, Landschap Noord-Holland en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier aanwezig om vragen te beantwoorden. Ook zijn diverse kaarten, 3D tekeningen en artist impressions beschikbaar om een indruk te geven hoe het gebied er na oplevering uit zal zien. Het gemeentehuis is gevestigd aan De Verwachting 1 in Anna Paulowna.

Herinrichting start voorjaar 2011

Op dit moment vindt de gunning van het werk plaats. Naar verwachting gaat dit voorjaar de schop in de grond en is het werk eind van het jaar klaar. Het werk brengt naar verwachting geringe overlast mee voor de omgeving, omdat het meeste verkeer via de Kleiweg gaat om de bebouwde kom zoveel als mogelijk te ontzien.

Een 34 hectare groot gebied langs de Kruiszwinsloot is aangewezen als herinrichtings-gebied. Het project is een initiatief van de provincie Noord-Holland, gemeente Anna Paulowna, Landschap Noord-Holland en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Naast genoemde partijen financiert ook het Ministerie van Infrastructuur en Milieu mee. Landschap Noord-Holland wordt eigenaar en neemt het beheer op zich. In het gebied komen recreatieve voorzieningen in de vorm van fiets- en wandelpaden en speel- en picknickplekken. Ook komt er een waterberging om bij hevige regenval het extra water in dit gebied op te vangen.
* Meer informatie

Zicht vanuit het plangebied op de Kleiweg