Saxion
BR>

wo 19 januari 2011

Saxion ontwikkelt website voor ondernemers in de 55+ markt

Vandaag (dinsdag 19 januari) opent de Enschedese CDA-wethouder voor Werk en Inkomen, Myra Koomen, officieel de website www.55plustoolbox.nl.

Dat gebeurt tijdens de afsluitende bijeenkomst van het RAAK-project: `De Vitale Oudere', die vanmiddag bij Saxion plaatsvindt.

De website wil ondernemers helpen bij het ontwikkelen en vermarkten van innovatieve producten voor 55+ers. De focus ligt daarbij op de thema's: wonen, koken, bewegen en het bedienen van (technische) apparatuur. De gratis `toolbox' bevat veel informatie over de snel groeiende 55+ doelgroep.
Myra Koomen, Gemeemte Enschede

In ruil voor het gebruik wordt gebruikers gevraagd hun ervaringen met de website of kennis over innovatie voor de 55+ers op de site te plaatsen. Daar komt binnenkort ook een blog waar 55+ers zelf de ervaringen met producten en marketing kunnen melden. Ondernemers kunnen met deze informatie rekening houden met specifieke wensen en kenmerken van 55+ers.

De website is het resultaat van een samenwerking tussen Saxion, Syntens, Jaarsma+Lebbink, Panton, Sentrum, Novay en de Technologie Kring Twente. Om informatie voor bedrijven te vergaren is informatie van deskundigen en studenten gebruikt. Een en ander is mogelijk gemaakt door gelden van RAAK SIA (Regionale Aandacht en Actie voor Kenniscirculatie). Het project is enerzijds gericht op productontwikkeling voor vitale ouderen (50+ers) en anderzijds op marketing en verkoop voor deze doelgroep.

Bekijk het programma >>

Zie het origineel