Rijksoverheid

Staatssecretaris Teeven leest voor uit bekroond prentenboek

Nieuwsbericht | 19-01-2011

Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie heeft op woensdag 19 januari voor de kleutergroep van basisschool Essesteijn in Voorburg voorgelezen uit `Fiet wil rennen' van schrijfster Bibi Dumon. Het boek werd gekozen tot Prentenboek van het Jaar. Tijdens de 8e editie van de Nationale Voorleesdagen organiseren bibliotheken, boekwinkels, basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven activiteiten rond het voorlezen.

Tijdens het voorleesontbijt werden de kleuters getrakteerd op een plak ontbijtkoek terwijl zij luisterden hoe staatssecretaris Teeven vertelde over het jongetje dat de hele dag door maar wil rennen en zich door niets laat tegenhouden, ook niet door een stevige tegenwind.

De Nationale Voorleesdagen zijn een initiatief van prinses Laurentien. Vele bekende en onbekende Nederlanders lezen voor aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Behalve staatssecretaris Teeven lazen onder meer Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet en politieke collega's minister Rosenthal en staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten de kinderen voor.

De Nationale Voorleesdagen zijn speciaal voor baby's, peuters en kleuters en hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Voorlezen prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier.

Verantwoordelijk ministerie


* Ministerie van Veiligheid en Justitie

Voor vragen aan de Rijksoverheid bel Postbus51: 0800-8051