Gemeente Boxmeer


Speld van Verdiensten voor Paul Verkés

De heer Paul Verkés kreeg maandag 10 januari de gemeentelijke Speld van Verdiensten uitgereikt. Sinds 1999 is de heer Verkés voorzitter van de Boxmeerse ondernemersvereniging BOC, die overgaat in de COB (Centrum Ondernemers Boxmeer). Voor de heer Verkés tevens het moment om zijn voorzittershamer neer te leggen.

De leden van de BOC droegen de voorzitter voor vanwege het `diep respect voor de wijze waarop de heer Verkés deze groep ondernemers heeft voorgezeten'. `Door zijn positieve en kritische houding en zijn ervaring in het groot winkelbedrijf V&D, was het voor hem mogelijk om op een objectieve manier sturing te geven aan een groep `directeuren' en de club op één lijn te houden'.

Ook roemen de leden hun voorzitter als beminnelijke gesprekspartner, zowel binnen het eigen bestuur als naar overige relaties. `Hij kan en wil volgens het harmoniemodel tot zaken komen. Hij blijft altijd vriendelijk en correct, en houdt daarbij de gezamenlijke doelstellingen goed in het oog. Paul Verkés is met name een bestuurder die achter de schermen opereert, die stap voor stap verder komt en zijn doel bereikt. Op deze manier geeft hij op een correcte manier sturing aan de verschillende ondernemers en creëert hij draagvlak voor datgene wat gebeuren moet.'

Ook het Boxmeerse gemeentebestuur heeft de contacten met voorzitter Verkés als prettig ervaren. De afgelopen 12 jaren zijn er talloze gesprekken geweest over allerhande ondernemerszaken, waarbij de heer Verkés steeds de belangen van de Boxmeerse ondernemers op een uiterst constructieve wijze voor het voetlicht wist te brengen. Daar hij in al die jaren zijn taken als onbezoldigd bestuurder op een uitstekende wijze heeft uitgevoerd, is dit voor het gemeentebestuur reden om hem te bedanken en de Speld van Verdiensten toe te kennen. Deze werd hem tijdens de Nieuwjaarsontmoeting van de BOC door wethouder Jos de Graaf opgespeld.