Gemeente Echt-Susteren


Ruim vier ton subsidie voor fiets- en wandeltoerisme

Toeristisch-recreatieve mkbâers maken hun onderneming nu meer aantrekkelijk voor fietsers en wandelaars met een tegemoetkoming in de investeringskosten!Â

Wist u dat maar liefst 99,3% van de Nederlandse bevolking recreëert? Dat wandelen, fietsen en vermaak aan de waterkant de populairste vormen van buitenrecreatie zijn? Voor ondernemers in de toeristisch-recreatieve branche is het dan ook interessant om voor deze doelgroep te investeren in de aantrekkelijkheid van hun onderneming. Collectief investeren in voorzieningen en faciliteiten voor fietsers en wandelaars moet leiden tot het aantrekkelijker maken van Limburg als fiets- en wandelprovincie. Tegelijkertijd wordt daardoor - én met goede promotie - de regionale economie gestimuleerd; een kerntaak van Kamer van Koophandel Limburg.

Â

Investeringsregeling Fiets- en Wandeltoerisme Limburg

Om ondernemers te ondersteunen in hun investering heeft KvK Limburg, in samenwerking met Provincie Limburg en de Toeristische Recreatieve Ontwikkelingsmaatschappij, de investeringsregeling Fiets- en Wandeltoerisme ontwikkeld. Deze regeling is bedoeld voor toeristisch-recreatieve mkb'ers, gelegen in de directe nabijheid van een bewegwijzerde fiets- en/of wandelroute, die willen investeren in voorzieningen en faciliteiten voor fietsers en wandelaars. De regeling voorziet in een bijdrage van maximaal 4.500 euro per ondernemer. In totaal is 418.500 euro beschikbaar voor projecten.

Â

Reeds zo'n vijftig ondernemers maken gebruik van de regeling en samen investeren zij onder andere in: veilige fietsenstallingen (30), oplaadpunten voor elektrofietsen (30), overkapping van buitenterrassen (25), fietsreparatievoorzieningen (25), omkleedruimte voor fietsers (10) en zelfs in lockerfaciliteiten (3). Totdat het fonds is uitgeput, is het indienen van subsidieaanvragen ook in 2011 nog mogelijk. Meer investeringssuggesties en informatie over de regeling vindt u op www.kvk.nl/fietsenwandeltoerisme. Tevens kunt u telefonisch contact opnemen met de heer Randy Habets: 088 9876 491.

Â