De Alliantie


Amersfoortse maatregelen woningmarkt werken

In een volle kunsthal KadE presenteerde een tevreden wethouder Boeve op 17 januari de resultaten van één jaar samenwerking voor de Amersfoortse woningmarkt.

Vorig jaar zijn bedrijven en de gemeente Amersfoort gaan samenwerken om het vertrouwen bij consumenten op de woningmarkt te verbeteren. De initiatiefnemers boden vanaf de start kopers voordelen aan om risico's af te dekken en gaven hen een extra steuntje in de rug. Een jaar later blijken de maatregelen te werken. Wethouder Boeve sprak richting de aanwezigen de hoop uit, dat meer partijen aanhaken bij dit initiatief en dezelfde middag meldden zich 10 nieuwe deelnemers die maatregelen inbrachten.

Tijdens de bijeenkomst werd niet alleen teruggeblikt op een jaar samenwerking, maar vooral vooruitgekeken. De initiefnemers lanceerden een vernieuwde website www.hetkanweer.nl, waarop alle voordelen plus woningen overzichtelijk gerangschikt staan voor toekomstige kopers. De Taskforce Woningbouw is een samenwerkingsverband van de gemeente Amersfoort, de Alliantie, Portaal Eemland, Heilijgers Projectontwikkeling, Rabobank en de Vathorst Beheer Partners - Bouwfonds Ontwikkeling, AM, Dura Vermeer en Heijmans Vastgoed.
---