Provincie Noord-Holland

Bouwnieuws Houtplein 19 januari

19 januari 2011 -

De provincie Noord-Holland krijgt nieuwe huisvesting. We werken toe naar gebouwen die passen bij onze manier van werken en passen in de omgeving. Duurzaamheid is een belangrijk uitgangspunt; centraal staan het gebruik van duurzame materialen en het terugdringen van het energieverbruik.

Afbakenen bouwterrein en afsluiten Wielmakershof Medio december heeft aannemer Heijmans het Wielmakershof, en daarmee de voetgangersdoorgang van de Wagenmakerslaan naar het Houtplein, gedeeltelijk afgesloten. Vanaf week 4 (24-30 januari) wordt deze binnenplaats volledig afgesloten. Ook voor de entree van het gebouw, op de stoep aan het Houtplein, worden hekken geplaatst. De looproute van en naar de parkeergarage blijft beschikbaar.

Vervolg inpandige sloop
Medio december is aannemer Heijmans gestart met de sloop van de binnenkant van het gebouw. Die werkzaamheden gaan komende weken door.

Start afvoer sloopmateriaal
Het sloopmateriaal wordt binnenin het gebouw gescheiden verzameld. Vanaf week 4 (24-30 januari) wordt het sloopmateriaal afgevoerd. Dat gebeurt via de kant van het Houtplein, waar rijplaten op de weg komen te liggen. Aan- en afvoer van materialen gebeurt op basis van de met de gemeente afgestemde adviesroute voor bouwverkeer. Deze route is met borden aangegeven.

Verplaatsen bushalte
De bushalte voor het gebouw aan het Houtplein is door Connexxion en in overleg met de gemeente verplaatst. De tijdelijke nieuwe halte is nu voor het voormalige Fortiskantoor; zie het haltebord.

Winkels leeg in voorgevel
Sinds de eerste week van januari zijn de winkels in de voorgevel van het provinciegebouw aan het Houtplein leeg en gesloten. Binnenkort wordt in de voormalige winkel Edcetera de `bouwkeet' van de aannemer ingericht, waar ook wekelijks een inloopspreekuur voor bewoners wordt georganiseerd. De start en het tijdstip van dit spreekuur laten we u nog weten.

Woningen zijn opgenomen
Voorafgaand aan de uitvoerende werkzaamheden is het exterieur (buitenzijde, voor- en achtergevel) van de panden grenzend aan de bouwplaats opgenomen. De inspecties zijn in afstemming met de bewoners/eigenaren uitgevoerd door CLARC Risicomanagement en Inspecties.

Vragen en opmerkingen over de uitvoering
Met vragen of opmerkingen over de uitvoering kunt u terecht bij Simon Klinkenberg, hoofduitvoerder van aannemer Heijmans, telefoon: 06 53 74 90 13 of e-mail: sklinkenberg@heijmans.nl.