Agentschap NL


Hermans en Hulshof lanceren WereldZaken

Loek Hermans (Voorzitter MKB Nederland) en directeur Marije Hulshof (NL EVD Internationaal) hebben op 18 januari 2011 tijdens de netwerkborrel van de ambassadeursconferentie het nieuwe e-zine "Wereldzaken" gelanceerd.

WereldZaken is een e-zine over internationaal ondernemen. Het wordt elke twee weken naar ruim 40.000 Nederlandse exporteurs verstuurd. Daarnaast heeft WereldZaken een weblog op de website Agentschapnl.nl: www.agentschapnl.nl/wereldzaken

Wereldzaken bericht over belevenissen van internationaal actieve ondernemers en partijen die nuttig kunnen zijn voor andere ondernemers bij hun stappen op internationale markten. Zomaar een week uit het leven van een Nederlandse ondernemer in Argentinië bijvoorbeeld, of de hoogte- en dieptepunten van een bedrijf tijdens een handelsmissie. Maar WereldZaken signaleert ook trends, marktkansen en concrete businessleads en houdt lezers op de hoogte van interessante activiteiten. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via: www.agentschapnl.nl/wereldzaken

"Wij willen ondernemers snel informeren en inspireren om kansen te pakken op buitenlandse markten. Dat betekent onder meer: inspelen op de actualiteit," aldus Marije Hulshof, directeur NL EVD Internationaal. "Met digitale media lukt dat beter dan met drukwerk. Met een tweewekelijkse nieuwsbrief en weblog kunnen we onze lezers vaker en directer informeren. We kunnen gemakkelijker doorverwijzen via links. Door de interactieve vorm kunnen we in de toekomst ook beter inhaken op vragen die bij bedrijven leven."

Digitalisering dienstverlening
De keuze van NL EVD Internationaal om gedrukte media te digitaliseren komt niet uit de lucht vallen. Ook andere vormen van dienstverlening worden zo veel mogelijk gedigitaliseerd, zoals de beantwoording van vragen over zakendoen in het buitenland. De website heeft daarin een centrale rol. Door samenwerking met gerenommeerde databanken, informatiespecialisten en ambassades in het buitenland biedt de website toegang tot een steeds uitgebreider pakket aan actuele en betrouwbare informatie. De klant heeft daar profijt van.

NL EVD Internationaal
NL EVD Internationaal, onderdeel van Agentschap NL, stimuleert internationaal ondernemen en samenwerken en een positieve beeldvorming van Nederland in het buitenland. Agentschap NL is een agentschap van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Agentschap NL voert beleid uit voor diverse ministeries als het gaat om duurzaamheid, innovatie en internationaal. Agentschap NL is het aanspreekpunt voor bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Voor informatie en advies, financiering, netwerken en wet- en regelgeving.

Hermans_en_Hulshof4
Met een druk op de knop lanceren voorzitter MKB Nederland Loek Hermans en directeur NL EVD Internationaal, Marije Hulshof het nieuwe e-zine "Wereldzaken" tijdens de ambassadeursconferentie in Amsterdam.