Gemeente Cromstrijen


Waterschap toetst veiligheid van dijken

(19-01-2011)

Het waterschap toetst elke 5 jaar of de dijken, en kunstwerken die direct het buitenwater keren ( primaire waterkeringen genoemd) voldoen aan de veiligheidsnorm. Deze veiligheidsnorm is wettelijk vastgelegd en wordt aangegeven als de gemiddelde kans per jaar op een overstroming door het bezwijken van een primaire waterkering.

De primaire waterkeringen die niet voldoen aan de veiligheidsnormen zijn de Buitendijk van Strijen (vanaf de Schuringse haven tot de gemeentegrens met Strijen) en de Westersedijk (vanaf de Veerhaven tot de Haringvlietbrug).

Voor de dijken die niet voldoen aan de norm geldt dat ze weliswaar nu nog veilig zijn, maar dat ze in de toekomst wel versterkt moeten worden om het achterland te beschermen tegen het hoge water. De waterkeringen die niet voldoen zijn opgenomen in het dijkversterkingsprogramma Hoekschewaard -zuid dat in 2016 moet zijn afgerond.

Voor meer informatie kunt u contact op nemen met het waterschap Hollandse Delta, telefoonnummer 0900 2005005 begin_of_the_skype_highlighting 0900 2005005 end_of_the_skype_highlighting (10 ct/min)