Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Kennisgeving Ontwerpstructuurvisie en PlanMER Stadshavens

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord vraagt uw aandacht voor het volgende.

In het huis-aan-huisblad Echo is een kennisgeving geplaatst, dat met ingang van vrijdag 21 januari 2011, gedurende een periode van zes weken (tot en met 3 maart 2011) het ontwerp van de structuurvisie 'Stadshavens', met bijbehorende milieueffectrapport (planMER) en MER-deelstudies, voor een ieder ter inzage ligt bij onder andere:
- Stadswinkel Centrum, Stadhuis Coolsingel 40 (zijde Doelwater, tegenover hoofdbureau politie);

- deelgemeente Feijenoord, Maashaven Oostzijde 230; Het kantoor is geopend op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur en is voor een afspraak bereikbaar op telefoonnummer (010) 291 60 13.

De ontwerpstructuurvisie en het planMER met MER-deelstudies zijn tevens beschikbaar via de websites rotterdam.nl/bestemmingsplanneninprocedure, stadshavensrotterdam.nl en ruimtelijkeplannen.nl.

De ontwerpstructuurvisie is een planvorm uit de nieuwe Wet ruimtelijke ordening (Wro). Een structuurvisie beschrijft de beoogde ruimtelijke ontwikkelingen in de komende decennia. De structuurvisie vormt het kader voor de daarna op te stellen bestemmingsplannen. De ontwikkeling van Stadshavens bestaat uit verschillende fasen. De eerste een à twee decennia komen de volgende gebieden in deelgemeente Feijenoord tot ontwikkeling: Rijnhaven, Katendrecht, een deel van de Maashaven-Zuid en de Maashaven zelf (op voorwaarde van combinatiemogelijkheden binnenvaart en drijvend bouwen).

Zienswijzen
Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder over de ontwerpstructuurvisie en het planMER met deelstudies schriftelijk zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de projectdirecteur Stadshavens, postbus 54503, 3008 KA Rotterdam, onder vermelding van 'zienswijze ontwerpstructuurvisie Stadshavens'.

Tevens kunnen gedurende deze termijn door een ieder mondeling zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Degenen die mondeling willen reageren kunnen dat, na telefonische afspraak, doen op 1 maart 2011 in het kantoor van de dS+V, Galvanistraat 15 (Europoint II). Voor het maken van een afspraak kunt u tijdens kantooruren mevrouw F. Boutahar bellen op (010)-489 57 54. Op 17 februari 2011 vindt een inloopbijeenkomst plaats. Tussen 18.00 en 21.00 uur bent u welkom in het Hakagebouw, Vierhavensstraat 38, 3029 BE Rotterdam. Indien u de bijeenkomst wilt bezoeken vernemen wij dit graag via e-mailadres: structuurvisie@stadshavensrotterdam.nl. Voor vragen over de inhoud van de ontwerpstructuurvisie of het planMER kunt u contact opnemen met het Projectbureau Stadshavens, via e-mail:
structuurvisie@stadshavensrotterdam.nl.