Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV Vakmensen

19 januari 2011, Utrecht

------

Cao-resultaat voor Gebroeders van Kessel

CNV Vakmensen heeft een cao-resultaat bereikt bij Gebroeders van Kessel in Buren. Bij het bedrijf zijn drie verschillende cao's. De cao waarover nu een resultaat is bereikt, geldt voor de circa 200 werknemers die onder de bedrijfs-cao van Gebroeders van Kessel vallen.

CNV-onderhandelaar Arie-Jan van Oort is gezien de marktomstandigheden "tevreden" over het resultaat. Hij legt het binnenkort neutraal aan de leden voor.

De cao geldt voor 18 maanden (van 1 januari 2011 tot 1 juli 2012). De lonen gaan omhoog met:
* 1 procent per 1 januari 2011

* 1 procent per 1 januari 2012
Daarnaast krijgen de werknemers op 1 mei 2011 (dag van de arbeid) een eenmalige uitkering van 150 euro. De cao is volgens Van Oort op een aantal punten verbeterd. "Nieuw is bijvoorbeeld een afspraak over recht op scholing op basis van kostenvergoeding en arbeidstijd. Verder is een artikel uit de bouw-cao overgenomen, waarin staat dat je niet langer dan twee jaar een tijdelijk contract kunt hebben. Daarna krijg je een vast contract." Verder zijn in de cao onder meer afspraken gemaakt over de invoering van een functiewaarderingssysteem en het creëren van werkgelegenheid voor jonggehandicapten (Wajongeren).
- - -