Gemeente Waddinxveen


Aftrap Europees jaar van het Vrijwilligerswerk


Op 13 januari is in Den Haag de officiële aftrap gegeven voor het Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk (EJV 2011). Dit werd ondermeer gedaan door de lancering van de website www.vrijwilligerswerk.nl.Â

Samen met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten is een assortiment aan promotiematerialen samengesteld waarmee het Europees Jaar kan worden gepromoot. Op donderdag 13 januari jl. is dit promotiemateriaal door wethouder Dorenda Gerts van de gemeente Waddinxveen overhandigd aan het bestuur van de Stichting Vrijwilligerswerk Waddinxveen.

In Nederland zijn zoân vijf miljoen vrijwilligers actief. Binnen Waddinxveen zijn dit er achtduizend. Deze vrijwilligers zijn het cement in de samenleving, zij zetten zich in voor anderen en zijn op die manier van onschatbare waarde.

De Stichting Vrijwilligerswerk Waddinxveen zet zich in voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties en zal in haar activiteiten in 2011 ook aandacht hebben voor het Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk. Zo zal er op 18 en 19 maart aandacht worden besteed aan de actie NL Doet. Vrijwilligersorganisaties die voor 31 januari een klus aanmelden kunnen bij goedkeuring door het Oranje fonds worden gesteund met een bedrag van ⬠500,00.

Verder zal dit jaar regelmatig aandacht worden geschonken aan organisaties en vrijwilligers die zich op een aansprekende manier inzetten voor de gemeenschap van Waddinxveen. Aan het einde van het jaar zullen, zo mogelijk, deze reportages worden gebundeld in een glossy als promotie van het vrijwilligerswerk in Waddinxveen. Â

Â

Op de foto: Bestuur Stichting Vrijwilligerswerk Waddinxveen en wethouder Dorenda Gerts met een deel van het overhandigde promotiemateriaal.