Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 19 januari

Alkmaar, 19-01-2011 o 14.00 uur

Verdachte aangehouden voor straatroof

Hoorn, woensdag 19 januari

Een 23-jarige man uit Hoorn is dinsdagochtend rond 11.00 uur in Heerhugowaard aangehouden voor de straatroof die op 24 oktober vorig jaar plaatsvond op de Huesmolen.

Een 17-jarige jongen uit Hoorn werd die avond beroofd van zijn Blackberry. Het slachtoffer kwam toen samen met een vriend uit de videotheek en werd door twee mannen geroepen. Deze liepen naar de 17-jarige jongen toe. Eén van hen deed zijn trui omhoog en liet het handvat van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp zien. De Hoornaar moest zijn Blackberry afgeven.

Onderzocht wordt of de 23-jarige man ook in verband kan worden gebracht met een aantal andere straatroven. Vorig jaar november werd al een 18-jarige man uit Hoorn voor deze straatroof aangehouden. Hij zit nog vast.

Man gewond door schot

Den Helder, woensdag 19 januari

Een 30-jarige man uit Den Helder liep woensdagavond 12 januari in zijn woning aan de IJsselmeerstraat een schotwond op. Het slachtoffer had een aantal mannen zijn woning binnen gelaten. Zij begonnen ruzie met hem te maken. Een van hen pakte hierbij een vuurwapen en schoot op de 30-jarige man. Hij werd door een bekende naar het ziekenhuis gebracht en werd daar geopereerd. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de achtergrond van de schietpartij.

Politie zoekt betrokkene aanrijding

Castricum, maandag 17 januari

De politie is op zoek naar getuigen of naar de bestuurster die op maandagmiddag omstreeks 15.45 uur betrokken was bij een aanrijding op de Zwanebloem in Castricum. De politie in Castricum is bereikbaar via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Op dat moment fietste een 11-jarige jongen uit Castricum over de Zwanebloem in de richting Bloemgaarde. Eerst moest de jongen naar links uitwijken voor een auto, die rechts aan het inparkeren was. Vervolgens sorteerde hij voor om linksaf de Bloemgaarde op de kunnen rijden. Plotseling hoorde de jongen een auto achter zich claxonneren. Vervolgens werd hij aangereden.

Mogelijk raakte de jongen kort buiten bewustzijn. Toen hij bij kwam, stond er een vrouw naast hem. Zij bleek de bestuurster te zijn van de auto die de jongen had aangereden. Omdat betrokkenen er op dat moment vanuit gingen, dat de aanrijding meeviel, is de vrouw verder gereden, zonder haar identiteit bekend te maken. De jongen bleek echter een hersenschudding te hebben opgelopen. Zijn fiets raakte beschadigd.

De politie verzoekt de bestuurster zich te melden in verband met afhandeling van het ongeval.

Auto in brand

Waarland, woensdag 19 januari

Op woensdagmorgen omstreeks 05.30 uur bleek een personenauto in brand te staan op de Kerkstraat in Waarland. De auto was ter reparatie van schade ingeleverd bij een garagebedrijf. Een voorbijganger ontdekte omstreeks 05.30 uur dat er rook uit de auto kwam. Even later stond de auto in brand. De garagehouder kon met een heftruck de auto op veilige afstand van de garage zetten. Hier bluste de brandweer het vuur.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Vaker woninginbraken overdag

Regio, woensdag 19 januari

Was inbreker voorheen nog een activiteit die vooral s nachts gepleegd werd, tegenwoordig gebeurt het in de regio Noord-Holland Noord steeds vaker dat woning ook overdag en s avonds bezocht worden door het dievengilde. De politie krijgt steeds vaker aangiftes van woninginbraken die tijdens de korte afwezigheid van bewoners wordt gepleegd. Bij deze inbraken valt het ook op dat de daders ramen of deuren op ruwe wijze forceren, door deze in te slaan met een steen of open te breken met een breekijzer.

De politie adviseert bewoners of te zorgen dat hun deuren en ramen (ook op de bovenverdieping) zijn voorzien van goed hang en sluitwerk. Daarnaast kan een inbraak ook worden voorkomen door het huis tijdens de afwezigheid van de bewoners toch een bewoonde indruk te geven, door bijvoorbeeld verlichting te laten branden. Laat kostbaarheden ook niet zichtbaar vanaf de weg in huis liggen, maar ruim ze op.

Mocht u verdachte personen rond een woning in uw omgeving zien, bel dan direct met de politie via het alarmnummer 112. Bent u het slachtoffer geworden van een (poging tot) inbraak, doet u hiervan dan aangifte. De politie is bereikbaar via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Hoorn, dinsdag 18 januari

Op dinsdagmiddag werd tussen 17.00 en 18.25 uur ingebroken in een woning aan de Wijdesteeg in Hoorn. Tijdens de afwezigheid van de bewoners forceerde een onbekende de voordeur. De gehele woning werd doorzocht. De dieven gingen er met in ieder geval een flatscreen televisie, een spelcomputer en sieraden vandoor.

Heerhugowaard, dinsdag 18 januari

Op dinsdagavond omstreeks 20.00 uur zag een getuige dat een man probeerde in te breken in een woning aan het A.C. op t Landtplantsoen in Heerhugowaard. De man probeerde een zijraam te forceren. De vrouw sprak de man aan, die vervolgens wegliep. De gewaarschuwde politie trof een deel van het weggebroken raamkozijn aan in de tuin. De inbreker is niet binnen geweest. Een zoekslag in de directe omgeving leverde geen verdachte op.

Hoorn, dinsdag 18 januari

Op dinsdagavond omstreeks 19.10 uur hoorde de bewoonster van een pand aan de Koepoortsweg dat er op de deur gebonkt werd. Zij kon echter niet open doen, omdat zij onder de douche stond. Toen zij klaar was en ging kijken bleek een inbreker juist te proberen binnen te komen. De man was al in een aangebouwde serre, maar kon de woning nog niet binnen komen. Voor zover bekend is er niet gestolen.

Limmen, dinsdag 18 januari

Op dinsdagavond omstreeks 21.55 uur zag een getuige dat een man bij een woning aan de Achterweg in Limmen bezig was de achterdeur met grof geweld open te breken. Toen de inbreker de getuige zag, ging hij er vandoor. Een tweede persoon, die zich in de tuin van de woning bevond, rende met hem mee in de richting Castricum. Een derde persoon maakte zich uit de voeten richting t Kiefteland.

De eerste verdachte is een vrij jonge man, normaal postuur en ongeveer 180 lang. Hij ging gekleed in een donker jack met capuchon, die hij over zijn hoofd trok toen hij de getuige zag. De tweede verdachte is een kale dikke, kleinere gedrongen man met een glimmend hoofd. Hij droeg een jack en een vermoedelijk lichtblauw shirt met daarop grote letters. Van de derde verdachte is geen signalement bekend.

Hoorn, dinsdag 18 januari

Op dinsdag werd tussen 12.45 en 23.50 uur ingebroken in een woning aan de Achterstraat in Hoorn. De daders kwamen het pand binnen door op de eerste verdieping een klapraampje te forceren. Via dit raam werden de balkondeuren geopend. Uit de woning werd een flatscreen televisie ontvreemd. Deze werd met geweld van de muur gerukt.

Den Helder, woensdag 19 januari

Op woensdagmorgen omstreeks 03.30 uur werden de bewoners van een pand aan de Langevliet in Julianadorp wakker van breekgeluiden. Toen zij gingen kijken, zagen zij dat het bovenlicht, boven de voordeur, was opengebroken. De dader was inmiddels gevlogen. Een onderzoek in de omgeving leverde geen verdachten op.

Den Helder, woensdag 19 januari

Op woensdagmorgen omstreeks 04.40 uur werd de bewoner van een pand aan de Jan in t Veltstraat in Den Helder wakker van geluiden aan de achterzijde van de woning. Toen de bewoner ging kijken, zag hij in de achtertuin een man die wegrende in de richting Janzendwarsstraat. In de achtertuin bleek de tuinpoort ingetrapt te zijn. De achterdeur, die alleen met een knevel was afgesloten, werd door deze knevel heen open getrokken. Er werd niets buit gemaakt. De inbreker is een blanke man van ongeveer 25 jaar oud, met een lengte van ongeveer 2 meter. Hij droeg een zwarte jas, mogelijk met een bontkraag.

Inbreker strandt op veiligheidsglas

Den Burg, woensdag 19 januari

Op woensdagmorgen omstreeks 03.55 uur probeerde een man in te breken bij een juwelierszaak aan de Weverstraat in Den Burg. De man sloeg met een moker meerdere malen op het etalageraam van de winkel. Deze vertoonde wel wat barsten, maar de inbreker kreeg het niet kapot. Door het dikke veiligheidsglas kon hij dan ook niet bij de horloges komen, die achter het raam lagen.

Na zijn mislukte poging ging de inbreker, een lange in het zwart geklede man, er vandoor. Hij liet zijn moker ter plaatse achter.

Rijden met ongeldig rijbewijs

Alkmaar, dinsdag 18 januari

Op dinsdagmiddag omstreeks 14.20 uur bekeurde de politie een 44-jarige man uit Alkmaar op de Koedijkerstraat in zijn woonplaats. De man reed in een personenauto. Bij controle bleek dat zijn rijbewijs was ingevorderd. Hierdoor reed hij nu zonder geldig rijbewijs. De heftig rokende man verklaarde de auto wel te moeten gebruiken, omdat hij astma had.

Toen de politie korte tijd later weer door de Koedijkerstraat reed, bleken de auto en de verdachte al weer weg te zijn. Op naar de volgende bekeuring?

Zwaag, woensdag 19 januari

Op woensdagmorgen omstreeks 01.15 uur controleerde de politie op de Lange Akker in Zwaag een 29-jarige man uit Hoorn in een personenauto. Het rijbewijs van de man bleek op 12 december 2010 te zijn ingevorderd. De verdachte kreeg een proces-verbaal. Zijn auto werd in beslag genomen.

Alcoholcontrole

Den Helder, woensdag 19 januari

Op woensdagmorgen omstreeks 01.45 uur controleerde de politie op het Julianaplein in Den Helder een 21-jarige automobilist uit Tegelen. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 450 ug/l. Omdat het hier om een beginnend bestuurder ging, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve vijf maal het voor hem geldende maximum. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Weigeren van ademanalyse

Warmenhuizen, woensdag 19 januari

Op woensdagmorgen omstreeks 03.25 uur controleerde de politie een 41-jarige automobilist uit Alkmaar op de Debbemeerweg in Warmenhuizen. De bestuurder was opgevallen doordat hij over de weg heen en weer slingerde. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij werd aangehouden en voor het afleggen van een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Onderweg begon de man zich beledigend uit te laten in de richting van de politie en op het politiebureau weigerde hij om mee te werken aan een ademanalyse. Bij controle bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Ook had hij nog een boete van 400 euro open staan. Toen de man ter ontnuchtering werd ingesloten, bleek hij ook nog een wikkel cocaïne bij zich te hebben.

De man kreeg bekeuringen voor het weigeren van een ademanalyse, rijden zonder rijbewijs en wegens belediging van een politieman.

Hoge snelheid: rijbewijs kwijt

Heerhugowaard, woensdag 19 januari

Op woensdagmorgen hield de politie tussen 05.30 en 08.00 uur een snelheidscontrole op de Jan Glijnisweg in Heerhugowaard. De controle werd uitgevoerd met een uit de hand te bedienen snelheidsmeter (lasergun). Een automobilist haalde een snelheid van 110 km per uur op een weggedeelte waar slechts 50 km per uur is toegestaan. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.