Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 19-01-2011

Meisje (15) uit Oudenbosch verdacht van beroving bejaarde vrouw (80)

OUDENBOSCH: Speurwerk van twee wijkagenten van het team Mark & Dintel naar aanleiding van de beroving van een 80-jarige vrouw heeft vanmorgen geleid tot de aanhouding vanmorgen van een 15-jarig meisje uit Oudenbosch. Ze is in verzekering gesteld.

Een 80-jarige vrouw uit Oudenbosch was vrijdag jl. even na 18.00 uur boodschappen aan het doen in het centrum van Oudenbosch. Ze liep over de Varkensmarkt, toen ze een duw kreeg en ten val kwam. Ze bezeerde hierbij een van haar knieën en armen. Toen ze opkeek was haar tas weg. Een winkelmedewerkster was getuige en ving de vrouw op. Er werd van het slachtoffer een aangifte opgenomen. De vrouw verklaarde dat ze twee of drie personen weg zag rennen in de richting van de Fenkelstraat.

Een van de wijkagenten sloeg aan op de signalementen van de daders. Hij dacht aan een 15-jarig meisje uit Oudenbosch. Samen met een collega heeft hij verder gerechercheerd. Dit leidde vanmorgen omstreeks 07.10 uur tot haar aanhouding in de ouderlijke woning. De politie zet het onderzoek in deze zaak naar eventuele mededaders voort.

De politie van het district Bergen op Zoom arresteerde de afgelopen dagen ook al twee minderjarige verdachten, twee 15-jarige jongens, in verband met de overval op een tabakszaak in Roosendaal. Ook in die zaak speelde bij het onderzoek naar de daders de bekendheid van
politiemensen met jongerengroepen samen met duidelijke camerabeelden een belangrijke rol.

Snelheidscontrole in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: de politie heeft dinsdagmiddag mede vanwege klachten van omwonenden een snelheidscontrole gehouden op de Laan van
Everswaard. Diverse bewoners gaven de dienders complimenten vanwege de controle. Er werden 6 overtreders bekeurd, de uitschieter was een automobilist die 50 km / uur reed, Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 30 km. Ook werd een bestuurder op de bon geslingerd omdat hij geen autogordel droeg.

Arrestatie voor honkbalknuppel, inbrekersgereedschap en drugs

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vannacht omstreeks 01.20 uur op de van Heelulaan een 28-jarige man uit Hoeven aangehouden nadat in zijn auto een honkbalknuppel, een ijzeren staaf en inbrekersgereedschap was aangetroffen.

In de sok van de Hoevenaar zat een zakje met speed. De agenten waren ter plaatse gegaan na een melding dat een bouwkeet op een afgelegen terrein van een kazerne in brand stond. Ze zagen dat nabij het bouwterrein een auto met een man stond. Deze man vertelde de melder te zijn. De agenten troffen op het bouwterrein schoensporen van twee verschillende personen, waaronder die van de Hoevenaar. Hij ontkende het brandje te hebben gesticht. Na de vondst van het wapen en het inbrekersgereedschap werd hij daarvoor aangehouden.

Trottoirtegel op auto, Roosendaalse automobilist ongedeerd

ROOSENDAAL: Een 59-jarige Roosendaler heeft vanmorgen rond 08.10 uur een trottoirtegel op zijn auto gekregen toen hij over de Burgemeester Schneiderlaan door de tunnelbak onder de A-58 in de richting van de Strausslaan reed. De Roosendaalse politie neemt de zaak hoog op en roept getuigen op zich te melden.

De wijkagent die kort daarna op de fiets voorbij kwam ving de
geschrokken maar niet gewonde Roosendaler op. Er lagen nog diverse brokstukken van de tegel van 30 x 30 cm die gegooid was vanaf de Commandobaan. De linkervoorzijde van de auto was zwaar beschadigd. De steen was kennelijk net naast de voorruit terecht gekomen. De
Roosendaler vertelde dat hij net voordat hij de tunnelbak inreed een figuur over de reling de tegel zag smijten. Hij sprak over een gerichte worp. Van hem wordt nog een uitgebreide aangifte opgenomen.

De wijkagent stelt samen met collega's een onderzoek in. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Auteur

Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 19-01-2011 16:19 | © Regio Midden en West Brabant |