Politie Gelderland-Midden

Man aangehouden op verdenking inrijden op agente
Publicatiedatum: 19-1-2011 16:17:06

ZEVENAAR - De politie heeft dinsdagochtend 18 januari een 21-jarige man uit Woerden opgepakt op verdenking van poging tot zware mishandeling van een agente. De man zou tijdens een verkeerscontrole op de A12 bij Zevenaar in oktober 2010 op de agente zijn ingereden.

Samenwerkende opsporingsdiensten hadden in de nacht van 8 op 9 oktober 2010 een uitgebreide verkeerscontrole georganiseerd op de parkeerplaats Oudbroeken aan de A12 ter hoogte van Zevenaar. De 30-jarige agente leidde het verkeer naar de controleplaats. De 21-jarige automobilist zou niet gereageerd hebben op haar aanwijzingen en gaf gas om kennelijk onder de controle uit te komen. De agente moest opzij springen om te voorkomen dat ze werd aangereden. Tijdens het onderzoek naar deze automobilist kwam de Woerdenaar in beeld. Hij werd dinsdagochtend aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Handen af van politie-ambtenaren
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak. Bij geweld tegen politie-ambtenaren zal de politie Gelderland-Midden medewerkers volop steunen, onder meer door financiële genoegdoening te eisen als dat mogelijk is. Het Openbaar Ministerie zal geweld tegen politie-ambtenaren met voorrang oppakken. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. (2010113459-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---