Vakcentrum Levensmiddelen

Lokale zelfstandige levensmiddelendetaillist laat van zich horen

19 januari 2011
---

In week 4 en week 5 wordt vrijwel elke gemeente bezocht door lokale ondernemers. Doel van deze gesprekken is de meerwaarde van de zelfstandige levensmiddelendetaillist onder de aandacht te brengen. De zelfstandige detaillisten vervullen niet alleen een verzorgende rol maar ook een belangrijke sociaal bindende functie. De zelfstandige detaillist maakt de samenleving vitaal.

Wil de meerwaarde tot zijn recht komen dan is het zaak dat de lokale overheid effectief samenwerkt met haar lokale partners. De lokale overheid kan een klimaat scheppen met minder regels, minder lasten en eerlijke kansen voor lokale ondernemers bij nieuwe vestigingspunten.

Tijdens een ledenmanifestatie in het Hart van Holland te Nijkerk is het startschot gegeven voor deze gesprekken door de overhandiging van het eerste meerwaarderapport door Gerard van den Tweel en zijn collega-ondernemers uit de gemeente aan de burgemeester van Nijkerk, de heer Gerard Renkema.
Het rapport bevestigt de grote betrokkenheid van de ondernemer bij zijn lokale omgeving. Deze betrokkenheid komt tot uiting in bijvoorbeeld sponsoring, winkeliersacties, het bieden van extra service en hierdoor het leefbaar houden van dorpen, wijken en buurten. Het meerwaarderapport geeft een mooi overzicht van de pluspunten van de lokale detaillist voor haar gemeente.

Voor informatie over de gemaakte afspraken, neemt u contact op met het Vakcentrum op telefoonnummer (0348) 41 97 71.